Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 31 juli 2017

Plannen

Nog één weekje is de winkel geopend, volgende week sluiten we! Eén weekje maar, hoor. Na een jaar onafgebroken werken wil ik wel heel graag een weekje los van werk, blog, wol en zo. Voor zover mogelijk 😕. De ervaring leert dat ik minstens 5 dagen nodig heb om los te komen en te onthaasten en dan blijft er niet zo heel veel meer over. Ik loop dan met mijn ziel onder mijn arm, onrust overal. Voelbaar in mijn lijf zelfs, als een onmetelijke kriebel die niet weggaat. Dus maak ik niet te grote plannen, dan valt het ook niet tegen. We gaan niet weg, we klussen wat, we zorgen wat, de computer hoeft niet aan als we dat niet willen. En ik wil graag een paar boeken lezen.

Vroeger las ik alles wat los en vast zat. Van Donald Duck en de Eppo (Pep) tot geschiedenisboeken, literatuur en romans, als het maar letters waren. Tot het etiket van de pot pindakaas. Nu komt het er zelden van, er is altijd nog zoveel anders te doen. Kon ik vroeger echt alles laten liggen voor een boek - nu roept er steeds vaker iets "regel mij, maak mij af, brei mij, haak mij, beantwoord mij". Soms wou ik dat ik iets dover was hiervoor....

Aan de stapel boeken ligt het niet hoor. Er ligt hier nog een kleine berg en anders zorgt dochterlief wel voor aanvoer.Dus om in de stemming te komen: een leuke boekenlegger (die ik uiteraard niet nodig heb, omdat ik opeens tijd heb om alles in één keer uit te lezen. Eten en drinken doen we niet 😁)

Het patroon van deze boekenlegger koop je via AllCrochet (Engels). Ook via Etsy kun je de patronen bestellen (oei - er zijn nog meer leuke patronen daar!)

4 opmerkingen:

 1. Niets leuker dan plannen maken hoor, ik hoop toch dat je aan lezen toekomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Breien én lezen of haken én lezen tegelijk!
  Met een beetje oefenen kan men dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voorleesboeken op cd. Kun je in de winkel ook opzetten. ( dan blijven de klanten misschien ook wat langen om het einde van het boek te horen;))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, zo herkenbaar! Ik heb voor het eerst mijn werktelefoon op mijn werk achtergelaten dus ik kan echt niets meer nachecken, berichtjes lezen etc. De eerste paar nachten kon ik er moeilijk van slapen maar nu kan ik al wat meer ontspannen. Ben benieuwd of ik toch niet stiekem tussendoor mijn telefoon ophaal om alvast dingen in te lezen, voor te bereiden...... .
  Geniet van je vrije dagen!
  Groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...