Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

donderdag 13 juli 2017

Home Style

Zal ik je wat vertellen? Ik geniet met volle teugen van deze Nederlandse-zomer-dagen. Vooral die dagen die rond de 20 graden blijven hangen met af en toe een witte-watten-wolk en een fris windje kunnen mij bekoren. Het zal de leeftijd zijn 😁.....
Op dit soort dagen kan ik dan ook gerust bloggen over dikkere garens, woondekens en -kussens.
Lekker breien met naalden 20!


Deze week arriveerde een doos met deze heerlijk dikke garens van Schachenmayr - Home Style.
Een ronde, volle draad die uitermate geschikt zijn voor woon-accessoires (maar er is niks op tegen om een setje voor je tuinmeubels te breien hoor!)


Op de grote bollen van 300 gram zit 110 meter, en dat is genoeg voor een flink kussen, en met 2 of 3 bollen brei je al een dekentje. En een heerlijke kol maak je ook met 1 bol. Grote stappen, gauw thuis met naalden 20 mm.
Een bol kost € 19,95. Er zijn 6 prachtige kleuren beschikbaar.
De samenstelling van dit garen: 52% acryl, 30% polyamide, 18% wol. Deze draad is een beetje vervilt waardoor hij erg zacht is en lekker sterk.
 035.989185209999.jpg
Nu nog een plekje zoeken in de winkel.....
(de kleuren op de onderste foto zijn te flets, hierboven zijn de kleuren beter weergegeven)


Dit garen is beperkt leverbaar, op = op. Je vindt het patroon van een kussen in gerstekorrel hier en van de plaid (82 x 89 cm) hier.

************


2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...