Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

zaterdag 22 juli 2017

Lace

Ondanks (of dankzij?) de vakantie was het vanmiddag een gezellige drukte bij de demonstratie Ply Split Braiding van Plonie. Het was wel duidelijk dat dit een techniek is die je niet "even" doet! Daar komt aardig wat bij kijken, maar wát een prachtige dingen kun je hier mee maken!
(helaas was ik niet in de gelegenheid om meer foto's te maken)

Dank aan Plonie, die zo veel werk en voorbereiding hieraan heeft gehad!

Deze week vertelde ik al dat er winterwolletjes waren binnengekomen. En er is al veel van verkocht ook! Natuurlijk komen ze om de beurt in de spotlights. Zal ik met de dunste beginnen (om jullie niet af te schrikken). Eigenlijk is het niet echt een wintergaren, hoor! Maar deze kleuren zijn wel nieuw en vragen om mooie projectjes:


Dit zijn hélemaal mijn kleurtjes! (en aaaarrrrghhhh!, wat is het moeilijk om de kleuren goed op de foto te krijgen) Eindelijk blauw-tinten van het prachtige kant-garen van Borgo de' Pazzi. 750 meter prachtige, zachte merinowol (kriebelt absuluut niet) op een streng van 100 gram (€ 17,50). Voor een gebreid kantsjaaltje heb je aan 1 streng voldoende, voor een gebreide of gehaakte omslagdoek gebruik je er 2 (check altijd even je patroon op het aantal meters - dat zegt veel meer dan de grammen)


Nieuw in de collectie zijn de kleurige strengen van dit garen! Hier wordt je toch vrolijk van? (ook weer 750 meter, € 17,50 per streng). Of effen en gekleurd mixen? Mogelijkheden te over!
Je begrijpt dat ik nog niets hiervan heb gehaakt of gebreid, maar er zijn al veel patronen te vinden op mijn blog (een stuk of 40 links), je vindt het hier op een rij - zowel haken als breien. 

Een streng bestellen? Dat kan altijd! Mail dan even. Deze strengen kunnen (max 4) vacuum verzonden worden in een envelop.

Ik ga het weekend inluiden, appelflappen bakken, lekker een uur achter elkaar breien, en bijtanken!
Nog een fijne zondag!


1 opmerking:

  1. Dank aan Ploni voor de demonstratie. Het was heel duidelijk. En idd dit doe je niet zomaar. De juiste voorbereiding is het halve werk heb ik wel gemerkt. Ik wil het eens gaan proberen met Knexx.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...