Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 26 juli 2017

Luchtig

Wat een leuke dag vandaag! Wat een inspiratie en ontmoetingen in en rondom de winkel. Het was vandaag echt druk en het leuke is dat klanten die even moeten/willen wachten met elkaar in gesprek komen en elkaar verder helpen. Facebook-vrienden treffen elkaar onverwacht in het echt en uit de verschillende tassen komen de leukste projectjes. Vrijwel iedereen heeft vakantie - dus alle tijd.
Eventuele heren werden geloosd in het museum of kwamen helemaal niet mee (die zagen die bui al hangen, natuurlijk). Het was wel drie uur voor ik een boterhammetje naar binnen kon werken (ach, ik heb aardig wat reserves op de botten!).

Vandaag vond ik een leuk patroon op Ravelry van een "zomersok", eentje met gaatjes in het patroon.
Een beetje ventilatie kan 's zomers geen kwaad 😉.


Het patroontje is gratis te downloaden via Ravelry in het Fins en Engels. Als je sokken kunt breien is het schema eigenlijk al genoeg om het patroontje te kunnen breien.
Als je een sok met een patroontje breit kun je het beste voor een effen of heel licht gemêleerd garen kiezen. Kies je voor een druk gekleurd garen dan valt het patroontje een beetje weg. Kleur wint het altijd van patroon.

Foto's en patroon: Heidy Alander via Ravelry

Deze ontwerpster maakte nog meer moois:


Ook dit patroontje is gratis te downloaden via Ravelry

(nog stééds geen account op Ravelry? Gauw maken! Gratis, geen spam en andere troep maar wel zoooooveel inspiratie van andere breisters en haaksters vanover de hele wereld!)
2 opmerkingen:

  1. Leuke sokken, Jeanet. Ik ben net begonnen een paar sokken te breien. En wat gezellig dat het lekker druk is in de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige sokken. Ik kan ze breien maar draag ze eigenlijk nooit. Waarom?...Geen idee. Misschien toch eens gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...