Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 14 april 2016

Zeeuwse Knop kussen

Tja, we kunnen er niet genoeg van krijgen, die Zeeuwse Knop. Vroeger werden ze vooral gedragen als halsknopen, broekstukken, sierspelden en sluitingen voor de zware halssnoeren.

  zeeuwse-knopspelden.jpg - Juwelier Minderhoud

  
Oude erfstukken worden tegenwoordig omgesmeed tot moderne sieraden maar verder is de vorm terug in bakblikken, fietsbellen, zeepjes, dropjes en verzin het maar. Wij doen weer lekker mee met dit Zeeuwse Knop Kussen:
Dit is toch een must-have? Gemaakt van 3 bollen Miami of Softfun, gehaakt met nld. 3½. 
We bedachten dit niet zelf hoor, het patroon is gebaseerd op een kussen van Redheart. Het patroon is in het Engels.
Koop je bij ons 3 bolletjes Softfun of Miami, dan krijg je de Nederlandse vertaling erbij!


Bestellen mag natuurlijk altijd! Dat kan via onze webshop
Bij een bestelling ontvang je 2 patronen, nl ook nog het onderstaande:De patroontjes zijn niet los te koop.


6 opmerkingen:

 1. Ik had vroeger een zilveren ringetje met een Zeeuwse Knop er op. Maar ik dacht altijd dat het een Zeeuwse Knoop was? Ook het bloemetje met deze naam vind ik heel erg mooi. Dit kussen is prachtig mooi.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik had ook zo'n ringetje, wat een leuk idee dat kussen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het kussen komt er goed bij, ik ben dol op de Zeeuwse Knop en ik heb er dan ook verschillende sieraden van, zelfs de bloedkoralen met twee strengen in plaats van vijf (het was al duur genoeg). En natuurlijk het bakblik!
  groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend! Een ander woord heb ik er niet voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh.. dit zag ik dus in-wording liggen laatst ;o) Wat is-ie leuk zeg, zoals je zegt een echte 'must-have' voor de fans van de Knop :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het mijne is klaar en al afgegeven als verjaardagskadootje :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...