Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 28 april 2016

Safavid

Patroontjes met een Perzische naam of een linkje naar de Perzen blijven me boeien :-)
En dit prachtige patroon van Kieran Foley is helemaal prachtig: Safavid!
( Meer weten? Even kijken op Wikipedia!)

The interior of the dome which is inset with a network of lemon-shaped compartments, which increase in size as they descend from a formalised peacock at the pattern inlaid on plain stucco
(plafond van de moskee in Isfahan)


Niet direct een patroon voor beginners. Er worden verschillende technieken gebruikt om de verschillende kleuren te breien. Je kunt het patroon kopen via Ravelry. Het is in het Engels met schema´s.


Op de website van Kieran Foley vind je meer informatie en foto´s. Zucht, als ik toch eens meer tijd had..... ! O ja, en een zak geld - dan kocht ik nóg meer mooie wolletjes voor in de winkel......


5 opmerkingen:

 1. Jeetje wat prachtig weer.
  Telkens weer dik genieten bij je Jeanet.
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat vind ik wel een héél mooi patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een prachtig patroon. Ik vind de Perzische stijl ook zo mooi.
  Kon ik dit maar breien zeg. Wat een kunststuk.
  Groeten en fijn weekend, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een prachtig patroon. Ik vind de Perzische stijl ook zo mooi.
  Kon ik dit maar breien zeg. Wat een kunststuk.
  Groeten en fijn weekend, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is echt wel een prachtwerk, maar vooral kunstig en supermooi!!!!! Hadden we inderdaad meer tijd en geld dan konden we bij Kieran zelf een workshop volgen!
  Dromen mag toch????
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...