Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 22 april 2016

Koude voeten

Dachten we dat de lente nu goed was aangebroken? Er worden winterse buien voorspeld! O, dat is wel weer even wennen, ik heb deze week voordurend koude voeten. Zoals elk jaar bij de wisseling van de seizoenen ligt de bijkeuken vol met winter- en zomerschoenen, winter- en zomerjassen, en voorlopig blijft dat nog wel even zo! Daarom leek me een patroontje naar warme sokken nog best wel op zijn plaats.


Deze prachtige sokken vond ik op Ravelry. Er is gebruik gemaakt van een effen en een verloopdraad. Deze verschillende sokken zijn gebreid volgens hetzelfde patroon, maar de hoofd- en bijkleur zijn verwisseld.


Ook in effen kleuren zijn de Garland Socks prachtig! Je kunt het gratis patroon vinden op Ravelry, het is een Engels patroon maar er zit ook een schema bij.

Ook supermooi met witte sokkenwol in combinatie met langzaam verloop-wol (dit lijkt op Invicat Colour 958)


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk warme sokken.. Breien kan ik niet, maar heb wel al een boekje over sokken haken in huis. Blijven steken bij proeflapje...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat mooi, dit is precies wat ik zoek voor de Duitse sokkenwolletjes die ik meenam van vakantie! Bedankt Jeanet!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...