Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 22 april 2016

Koude voeten

Dachten we dat de lente nu goed was aangebroken? Er worden winterse buien voorspeld! O, dat is wel weer even wennen, ik heb deze week voordurend koude voeten. Zoals elk jaar bij de wisseling van de seizoenen ligt de bijkeuken vol met winter- en zomerschoenen, winter- en zomerjassen, en voorlopig blijft dat nog wel even zo! Daarom leek me een patroontje naar warme sokken nog best wel op zijn plaats.


Deze prachtige sokken vond ik op Ravelry. Er is gebruik gemaakt van een effen en een verloopdraad. Deze verschillende sokken zijn gebreid volgens hetzelfde patroon, maar de hoofd- en bijkleur zijn verwisseld.


Ook in effen kleuren zijn de Garland Socks prachtig! Je kunt het gratis patroon vinden op Ravelry, het is een Engels patroon maar er zit ook een schema bij.

Ook supermooi met witte sokkenwol in combinatie met langzaam verloop-wol (dit lijkt op Invicat Colour 958)


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk warme sokken.. Breien kan ik niet, maar heb wel al een boekje over sokken haken in huis. Blijven steken bij proeflapje...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat mooi, dit is precies wat ik zoek voor de Duitse sokkenwolletjes die ik meenam van vakantie! Bedankt Jeanet!!

    BeantwoordenVerwijderen