Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 5 april 2016

Omgekeerd

Er zijn van die patronen die aan de achterzijde net zo mooi zijn als van voren. Deze kwam ik net tegen, en is erg geschikt voor bijv. een sjaal die aan twee kanten gezien mag worden. Maar ook voor een dekentje of kussen. Het patroontje is een ingebreid diamantje in gerstekorrel:


Het patroontje (en een foto van de achterkant) vind je hier. Het patroontje is in het Engels geschreven, maar niet moeilijk (k = knit, recht en p = purl,averecht).
Opzetten: een veelvoud van 22 plus 1 steek (en eventueel een rand van rechte steken). Een patroontje om op te slaan voor je-weet-maar-nooit!

4 opmerkingen:

 1. Dat is ook een leuk patroon voor een moebius kol :-) Groetjes, Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk patroontje Jeanet! Ik heb hem op mijn Pinterest gezet. Thnx ;-).
  Lieve groetjes, Nelleke
  (Volgende week kom ik weer bij je buurten; zin in!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi patroontje en dat kan iedereen, zelfs ik...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...