Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 11 april 2016

Silky

Wat een lente-dag! Deze "vrije" maandag is volgepropt met things-to-do. Helaas zitten er ook een paar binnen-karweitjes bij, maar ik geef de prioriteit aan buiten. Ik zou wel eens een hele week vrij willen zijn. Niet op vakantie (eeeh, ja dat ook) maar een week helemaal zelf in kunnen delen zonder dat de winkel, administratie, telefoon of mail voorrang heeft. H'm, het zit er voorlopig echt niet in, maar áls....... dan graag met dit weertje buiten :-)


Voor de lente is dit een ideaal sjaaltje. Joke haakte deze van 5 bolletjes Vinnis Serina (100% Bamboo), héérlijk om te dragen dus. Ze gebruikte het patroontje Silky Crochet van Ravelry (schema). Een goede naam bij dit zijde-achtige garen, we hebben nog veel kleuren op voorraad?
Iets dergelijks vind je ook bij Garnstudio.


Het patroon is niet moeilijk en makkelijk aan te passen in lengte of breedte. En uiteraard te haken van allerlei soorten garens. Joke maakte aan dit sjaaltje franjes, maar besloot die te vlechten voor een mooier resultaat (oef - wat een werk, maar supermooi!).


Op Ravelry vind je nog meer foto's van andere haaksters (alleen als je ingelogd zijn)
Deze is van Tahiti (Schachenmayr)

(Foto : Ravelry)

Maar een bol unicat zou uiteraard ook prachtig zijn!
Kom je een keer kijken in de winkel en kiezen?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten