Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 11 april 2016

Silky

Wat een lente-dag! Deze "vrije" maandag is volgepropt met things-to-do. Helaas zitten er ook een paar binnen-karweitjes bij, maar ik geef de prioriteit aan buiten. Ik zou wel eens een hele week vrij willen zijn. Niet op vakantie (eeeh, ja dat ook) maar een week helemaal zelf in kunnen delen zonder dat de winkel, administratie, telefoon of mail voorrang heeft. H'm, het zit er voorlopig echt niet in, maar áls....... dan graag met dit weertje buiten :-)


Voor de lente is dit een ideaal sjaaltje. Joke haakte deze van 5 bolletjes Vinnis Serina (100% Bamboo), héérlijk om te dragen dus. Ze gebruikte het patroontje Silky Crochet van Ravelry (schema). Een goede naam bij dit zijde-achtige garen, we hebben nog veel kleuren op voorraad?
Iets dergelijks vind je ook bij Garnstudio.


Het patroon is niet moeilijk en makkelijk aan te passen in lengte of breedte. En uiteraard te haken van allerlei soorten garens. Joke maakte aan dit sjaaltje franjes, maar besloot die te vlechten voor een mooier resultaat (oef - wat een werk, maar supermooi!).


Op Ravelry vind je nog meer foto's van andere haaksters (alleen als je ingelogd zijn)
Deze is van Tahiti (Schachenmayr)

(Foto : Ravelry)

Maar een bol unicat zou uiteraard ook prachtig zijn!
Kom je een keer kijken in de winkel en kiezen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...