Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 21 augustus 2013

Vlaggetjes

Ergens op Pinterest kwam ik deze foto tegen (hier gevonden).

Edging a hammock with Granny Bunting Triangles. {How to create Granny Bunting Triangles found here: http://attic24.typepad.com/weblog/granny-bunting-triangles.html }

Zo'n hangmat is nou iets waar ik mijn hele leven al van droom! Met een heerlijk boek (of niet), wegdromen in het zonnetje - zachtjes wiegend in alle rust....zie je het voor je?

De praktijk is weerbarstig: nog nooit een hangmat gehad, ook geen plek voor. Geen boom in de buurt of iets stevigs dat die hangmat (met mijn gewicht erin) kan houden, zonder dat het instort of iedereen in de weg zit. Verder geen tijd voor een goed boek, en die rust gaat 'm vandaag ook niet worden. Maar de zon schijnt wel - het begin is er!

En een patroon voor deze leuke vlaggetjes ook! De driehoekjes zijn gebasseerd op de klassieke Granny square, (maar dan niet vierkant :-))
Bij Lucy van Attic24 kun je een prima tutorial vinden (Engels maar met zo veel foto's): Granny Bunting Triangles

IMG_3580

Door het spelen met de kleuren krijg je de mooiste vlaggetjes:



En dan nog dit!
Gisteren ontdekte ik dat ik niet de enige was die enthousiast was over de Zeeuwse Sok. Ik heb nu zo veel bestellingen, dat ik van een aantal kleurtjes te kort kom!! Een nieuwe doos sokkenwol is al onderweg - dus heel, heel even geduld: het komt er aan. 

4 opmerkingen:

  1. Nou ik heb een hangmat :-) en ik heb ook gewicht en ik kan er ook in liggen. Ik nam het altijd mee op vakantie en dat de tent opzetten bij twee DIKKE bomen, hangmatje er tussen en lekker relaxen.........

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo gaaf is ie he♥

    http://rettg.blogspot.com.au/2013/08/granny-bunting-giveaway.html
    is haar blog en
    https://www.facebook.com/stellaviolet haar FB

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen