Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 22 augustus 2013

Felle kleuren

Het is al een tijdje helemaal hip: felle kleuren. Het zal wel met de crisis te maken hebben (hadden we in de '80 ook niet zo iets - zijn jullie ook van de Doe Maar generatie...?), als alles sombert dan gaan we op zoek naar kleur.


Gaaf gehaakt kolletje in felle kleuren. Voor als die zomer echt een keer voorbij gaat en het al frisser wordt. Deze vrolijke kol vond ik op Ravelry, maar je vindt 'm ook terug op Mooglyblog. Er staat een Engelse beschrijving bij, maar je kunt eenvoudig je eigen draai er aan geven. Hier zie je het patroon beter:

Free Crochet Pattern: Neon Dreams Infinity Scarf - moogly

Het is niet meer dan en verspringend gaatje tussen de stokjes. Deze sjaal is van katoen, maar wol, acryl, sokkenwol en alles wat er tussen zit kan natuurlijk ook. Je kunt 'm zo lang en breed maken als je wilt!


1 opmerking:

  1. Klopt in de jaren 80 was het ook neon!!! Ging later over in zwart en somber... Vooral voor de jeugd vind ik die kleuren erg mooi, zelf hou ik qua kleding van sombere of juist lichte kleuren. Patroontje is wel erg leuk en gemakkelijk...

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...