Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 20 augustus 2013

Sail de Ruyter 2013

Terwijl om me heen de chaos van de dag is verspreid, besluit ik eerst maar om te bloggen. Dat is iets tastbaars dat ik kan afvinken, het werk in de winkel en in huis is toch eindeloos - valt niks aan weg te strepen..... :-)

Wat een dag! Vandaag gingen de koters naar school voor "introductiedagen" (het moet een naam hebben), en voor het eerst ging de wekker weer af voor allemaal. O, ja - zo was het ook alweer: zuchtend en kibbelend ontbijten, tegelijk in de rij voor de badkamer, spullen kwijt, elkaar in de weg lopen en toch eigenlijk iets later weg dan de bedoeling was.....
Maar ik ben natuurlijk best blij dat er weer orde, structuur, regelmaat lijkt te gaan komen - voor zover dat kan bij pubers - ik kreeg wel de kriebels van het hangen en wurmen op de bank. Van het doorlopend buffet tussen 10 en 3 uur 's middags, en bloggen met TV kijkende, Wii-ende, laptoppende kinderen om mij heen duurt dan op een of andere manier ook langer.

Niet dat zo'n dag nu minder chaotisch is, hoor. De planning liep om 9 uur vanmorgen al helemaal uit schema (sta je van te kijken hé dat ik ook wel eens iets plan!), het was een hele dag druk in de winkel. Maar wat heb ik weer fijne mensen ontmoet!

Het zal niemand ontgaan zijn: a.s. weekend is er Sail de Ruyter in Vlissingen. En op zaterdag ben ik er bij. Het is een groot evenement met ontzettend veel prachtige schepen. Ik neem natuurlijk mijn visserstruien mee, en de breipakketten - ook van de mutsen en de sokken!

logo-klein

Vlissingen Maritiem, Zeeland, 2012, tallships, Michiel de Ruyter, Vlissingen

Dat betekent dat ik zelf zaterdag niet in de winkel ben, de winkel is wel gewoon open to 16.00 uur.

Om in de stemming te komen deze leuke applicatie:


Je kunt het gratis patroon vinden op een duits blog: Kristina's Welt. Liever breien? Dan is dit misschien iets voor je:


Gevonden op Ravelry (even een account aanmaken!)

En nu: in de turbo-versnelling om een beetje orde te scheppen. Waar zal ik eens beginnen....?

4 opmerkingen:

 1. leuk patroon, alleen jammer dat ik niet kan haken.
  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattige patroontjes!
  Is het nog goed gekomen met de chaos?

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat ik zaterdag niet kan komen, we hebben dan Streekdrachtendag in Hoedekenskerke! Een hele dag lang met vijf Zeeuwse streekdrachtverenigingen, hardstikke leuk! Helaas is Hoedjeskerke nou niet echt in de buurt zodat ik eventjes stiekem weg kan glippen ;), dus heel veel plezier alvast Jeanet!! P.S. Ben aan de visserstruien-muts begonnen, tjonge, wat breit die wol heerlijk zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, die ga ik maken voor mijn zoontje!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...