Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 7 augustus 2013

Mandje

Oef, dit is de andere zomer..........

Dat waren we even niet meer gewend, een hele dag regen! Maar je hóórt de planten buiten bijna zingen, en het is een heerlijke dag om weer nieuwe handwerkplannen te maken. En morgen schijnt de zon weer.

Plannen heb ik genoeg, tijd ietsjes minder. (Voor wie het nog wil weten: tot half twaalf gisterenavond boontjes ingevroren, met die keuken is het redelijk goed gekomen ...).
Maar dit staat zeker nog op mijn lijstje to-do:


Is het geen plaatje? Je kunt het stijven met suikerwater of speciale textielverharder. Je kunt als basis een patroon van een kleedje (uit een oud boekje?) gebruiken, deze hierboven vond ik hier, maar is in het engels. In principe kun je prima patroontjes van kleedjes gebruiken, maar kijk of er bijv. veel lossen worden gebruikt: dat is nl. flexibeler in het maken van vormen over een schaal, dan een patroon met heel veel stokjes.


Je kunt een prima beschrijving vinden voor het gebruik van suikerwater op het blog van Karien!


Op het internet kun je best veel haakschema's vinden van gehaakte kleedjes, even googlen op "gehaakte kleedjes patroon" of zoiets!13 opmerkingen:

 1. Weet je wat zo leuk is, als je ze op de kop doet, kan je ze als lampenkapje gebruiken. Zag ik bij de Formido! Dat staat dus bij mij op het wensenlijstje om nog eens te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig leuk idee, ik heb het gelijk op mijn 'to do-list' gezet!
  Jeetje wat was je gisteravond nog laat bezig, maar je had het ook wel héél erg druk, pffff. Ik hoop dat het ergste gedaan is en dat je vanavond even lekker kunt uitpuffen.
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan het doekje ook dompelen in een mengsel van 1 deel water en 2 delen porceleingips en het dan op een omgekeerd kommetje laten uitharden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg! Ik kreeg van mijn moeder nog een doosje echte stijfsel. Daar ga ik binnenkort maar eens gebruik van maken. Suikerwater is ook wel een idee, maar met stijfsel blijft het kleedje ook nog vuilafstotend: altijd handig!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geef mij maar Powertex, textielverharder. Deze staat ook bij mij nog op m'n to do lijst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aha, m'n schoondochter wil graag een fruitschaal op deze manier.
  Had ze ergens gezien...
  Dus ik ga even doorklikken naar het linkje, eens kijken of ik hier iets mee kan! Dankjewel...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb het net gisteren gedaan en het is nu bijna hard! echt heel leuk geworden, ga ik nog eens doen, ook leuk als cadeautje met iets erin!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor het doorlinken, ik heb ineens wel tweehonderd meer bezoekers dan anders gehad (en de dag is nog niet om). Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een aanrader! Ik hoef niet eens te haken, want er liggen nog een aantal oude kleedjes en die kunnen heel goed dienen als mandje. Moet ze alleen wel opzoeken en dat is nog niet zo eenvoudig. Ze zijn 'ergens' in dit grote huis...... Fijn dat je de links geeft hoe je dit aanpakt.
  Na de zeer noodzakelijke regenbui komen er vast nog veel meer sperziebonen en andere moestuin heerlijkheden.....
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die van mij staan te drogen!! Leuk Jeanet dat je dit plaatst xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat een leuk idee. Ik heb nog heel wat haakboekjes van m'n oma liggen. Dus patronen van kleedjes zat. De "to do list" groeit hierdoor natuurlijk wel weer stevig :-))

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...