Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 22 augustus 2013

Bloemen

Jullie kennen mij natuurlijk vooral van dit blog. En dit blog gaat vooral over handwerken. Maar ik heb uiteraard nog wel meer interesses (waar ik helaas soms wat minder tijd voor heb), en daar horen mijn zomerse bloemen uit ons tuintje ook wel bij. Je kunt je voorstellen dat ik dan ook heel enthousiast werd toen een klant mij dit liet zien:


Is hij niet prachtig, deze schitterende krans?? En wie goed kijkt ziet dat er allemaal steekjes en ideetjes in zitten waar ik ooit eens over blogde! Herken je de badeendjes nog? En het viooltje? Het Narcisje en al die andere bloemetjes???


Van dichtbij zie je de details beter, en wordt de krans zo nog mooier! Het zit 'm vaak in de kleine dingen, de details, de afwerking, het kleurgebruik... ik vind 'm prachtig (en heel veel dank dat ik 'm mocht fotograferen!!!)Het bracht me er toe om vanavond een rondje tuin te doen, met oog voor detail. We hebben geen grote tuin, het is meer terras dat 's zomers vol staat met potten en bakken met bloemen. Ik hou van kleur - kijk maar:


Geen makkelijk plantje, die fuchsia, maar zo lief en fragiel hangt hij mooi te wezen. Het is net een sprookjesbloem. Of deze indrukwekkende dikkerd?
 De knolbegonia's weten niet van ophouden dit jaar. Dikke bloemen in overvloed.


Onze hortensia in de pot doet het ook goed.


De bak met hanggeraniums en van-alles-wat barst uit zijn voegen. Een winde woekert er doorheen. Er zouden mooie blauwe bloemen in moeten komen, maar ik heb er nog geen een gezien....


Dit is mijn verrassing van de zomer. Ik nam bij het tuincetrum een begonia mee met een nogal groot blad. En wat een bloemen kwamen (en komen) er aan!!


Heb je wel eens een huis-tuin-en-keuken-geranium van dichtbij bekeken? Weet je wel hoeveel kleuren roze er in 1 bloem kunnen zitten??

(ik heb natuurlijk ook een paar mislukkelingen of zielepoten, maar die heb ik vakkundig weggemoffeld natuurlijk !!)


Soms zucht ik wel eens als ik een tijd bezig ben met water geven, maar als ik de bloemen nog eens goed van dichtbij bekijk weet ik weer waarom ik elk jaar weer opnieuw begin :-)

En nu: nog even aan de slag voor zaterdag! De stapel slabben groeit gestaag.....


10 opmerkingen:

 1. Jullie planten doen het geweldig! Dat is echt genieten.
  En wat een ontzettend leuk idee om zo'n mooie krans met bloemen te maken. Compliment voor de maakster. Helemaal leuk om mijn eendjes er tussen te zien!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie bloemen, zowel de echte als de gehaakte. De slabben zien er ook goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een prachtige krans, het lijken net echte bloemen! Ongelooflijk mooi gemaakt, lettend op elk detail. En je hebt een pracht van een tuin, zoveel mooie bloemen dat je hebt, super!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige krans! En geweldig zoveel mooie bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie krans, heerlijk naar eigen fantasie opgemaakt.
  En jouw potten staan er nog schitterend bij. Mooi zo als je van dichtbij foto's maakt.
  Volgens mij is het ook een goed jaar voor de bloemen, normaal is bij mij alles al een beetje op zijn eind maar ook hier staat alles er nog mooi bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alle lof voor de haakster wat schitterend , echt ongelooflijk knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb jij een prachtige bloemen in je tuin, werkelijk geweldig al die mooie bakken, leuk dat je ons daar ook van laat meegenieten,
  De slabber zijn ook supergaaf!
  En de krans is ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige bloemen, zowel gehaakt als in de tuin ; )
  Een heel fijn weekend !!
  Groeten vanuit het Zeeuws-Vlaamse

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...