Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 28 augustus 2013

Mutsi !

Julle weten het misschien nog niet, maar hét item voor de komende winter is de MUTS. Koud of niet, je bent pas hip met een muts. Liefst een eigengemaakte natuurlijk. Zo'n beetje elke wol-leverancier heeft wel een mutsenboekje, voor haken en breien.

Een van de leukste vind ik deze: MUTSI !


Een boekje dat is uitgebracht door Scheepjeswol (met inderdaad een bekende Nederlander op de cover) en er staan 50 verschillende patronen in voor allerlei mutsen. Gehaakte en gebreide, moeilijk en makkelijk, dikke en dunne, voor elk seizoen. Je kunt allerlei technieken vinden en er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten wol. Je kunt in dit boekje dus altijd wel wat van je gading vinden, je bent dus niet gebonden aan 1 soort wol. Veel van deze garens hebben we in de kasten (of komen er aan), maar met je restjes kom je vast ook een eind.

Het boekje kost maar 7,95 en in de winkel ligt een hele stapel. We breidden alvast een exemplaar:


Gemaakt van 1 bolletje Maxima Plus.

Je kunt een pakketje bestellen van 1 bol Maxima, 1 boekje en 5 verschillende knopen. Da's een mooi cadeautje! Belangstelling ? Mail dan naar ons! Of kom langs...


Ondertussen is deze kast ook weer lekker bijgevuld. Zo'n 40 kleuren acryl en 25 kleuren baby-acryl zijn weer op voorraad!

4 opmerkingen:

 1. grappig, toevallig ben ik een muts voor mijzelf aan het breien, bijna af...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begon er weer aan te denken. Een nieuwe muts breien voor mezelf. Doe elk jaar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, die mode toch! Ik draag al petten en mutsen sinds ik ongeveer 18 was. Gestaag door de tijd heen, de ene keer per ongeluk hip, de andere keer hopeloos uit de mode. Het ziet er dus naar uit dat ik deze winter in de mode pas! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net dat mooie boek ontvangen en helemaal blij mee. Er staan zulke mooie patronen in, dat blijft dit jaar niet bij een muts maken.Dat worden er op deze manier vanzelf meer. En wat is die Maxima wol mooi zeg en het voelt zo fijn aan.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...