Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zondag 11 augustus 2013

Parijs - een verslagje

Nauwelijks een beetje bijgekomen van deze dagen... (tja, geen 20 meer, hè?), maar hier komt het verslagje van ons uitstapje Parijs.

Om half zeven vertrokken we uit Middelburg met een bus naar Parijs. Wat is het toch comfortabel rijden in een bus, alle tijd om de omgeving in je op te nemen, weg te dommelen, een steekje te haken. Een van de chauffeurs blijkt de echtgenoot te zijn van een bloglezer - wat is de wereld klein!


Na een voorspoedige reis kwamen we aan bij de Opera waar we konden kiezen om direct uit te stappen of te gaan genieten van een sightseeing-tour door Parijs. We kozen voor het laatste. De chauffeurs wisten heel veel te vertellen over de bijzonderheden van de stad en alle gebouwen, paleizen, monumenten en wat-we-nog-meer-zagen. Vanuit de bus konden we leuke foto's nemen van veel bezienswaardigheden. Een goede manier om toch een indruk van deze enorme stad te krijgen, want wat was er veel te zien!


Geen hoekje van de gebouwen dat niet versierd is met mythische figuren, leeuwenkoppen en druiventrossen en bogen. En overal die mooi gekrulde gietijzeren hekken voor de balkons en ramen.


Bij de Eiffeltoren er even uit voor een foto-stop. Erg lastig om vrolijk te kijken als je verblind wordt door de zon. Overigens echt niets gemerkt van de bommelding die dag, waarbij de Eiffeltoren werd ontruimd (en nee, we hebben daar geen tasje onbeheerd laten staan!). Pubers bekijken zo'n stad weer helemaal vanuit hun eigen perspectief! Daan vond het bere-interessant om plaatsen te herkennen waar hij digitaal al was geweest tijdens een spelletje .... tja.

En geef een puber een camera en je ziet weer hele andere dingen... (gelukkig werkt een camera niet meer met filmpjes van 24 of 36 foto's, dus ongelimiteerd foto's maken mag)


Zo reden we langs de Arc de Triomph, met daarop de reusachtige reliefs, van o.a. de Marseillaise (Oef, wat is dat ding groot zeg!) Waarbij dochterlief inzoomt op een detail en zich helemaal vergaapt aan het geplette paard (ergens links-midden, zoekplaatje) Wat doet dat paard daar nou?


Na de tour gingen we zelf op pad. Wat mij opviel was het gigantische lawaai in de stad. Een constant gebrom van voertuigen, mensen, muziek, getoeter. Maar na 10 minuten hoor je het niet meer. Het ontlokte Daan de opmerking dat ik niks had met grote steden, en hij kon daar best eens gelijk in hebben. Geweldig om een tijdje in te verblijven en je te vergapen aan cultuur en historie - maar o, wat zou ik wegkwijnen als ik er zou moeten leven.....ik blijf een plattelandsmeisje, niks mis mee!

Te voet gingen we naar het Louvre, waar we nog een keer heen willen om in de lange rij voor de Mona Lisa te gaan staan. Maar nu bewonderden we het grootste museum ter wereld van de buitenkant.


In een van de zuilengangen ontdekte Miriam in het plafond het hoofd van Medusa. "Mam, dáár, Medusa! Ma-ham, weet je niet wie Medusa is.....???? Oooooo! " (Rollende ogen..)


O, help! Die lessen Griekse mythologie zijn zo'n dertig jaar geleden, ik moest bekennen dat het ietwat weggezakt was... puberlief is op dit moment helemaal into de mythologie. Welnee, niet vanwege grote interesse in geschiedenis en cultuur, maar omdat er op dit moment populaire boeken en een film rond deze verhalen zijn. Ook goed!
(Ik bedacht later dat Medusa een opvallende gelijkenis toont met mijn gelaatsuitdrukking als ik word geconfronteerd met een falende opvoeding....!)


Langs de Seine liepen we verder richting de Pont des Arts, een brug waar liefdeskoppels een hangslot aan de brug vastmaken als teken van hun eeuwige liefde. Het sleuteltje wordt vervolgens in de Seine gegooid. Gezien het enorme aantal sloten, zal er wel eens gebaggerd moeten worden rond deze brug.....


Na een zonnige wandeling kwamen we aan bij de Notre Dame, die 850 jaar bestaat.


Er stond een gigantische rij mensen voor de kerk (wil je mensen uit alle landen van de wereld bij elkaar zien - ga naar Parijs!), maar we besloten maar aan te sluiten. De kerk is prachtig versierd, ook hier weer enorm veel beelden van bisschoppen en bijbelse figuren. In de kerk heel oude houten beelden van bijbelse voorstellingen (onder een gigantische laag stof overigens), prachtige oude tapijten (we mochten niet flitsen - het was helaas te donker om deze te fotograferen) en de indrukwekkende glas-in-loodramen.De tijd vloog voorbij, en we moesten toch weer richting de Opera. Te voet zie, hoor, ruik, voel je weer hele andere dingen en het was een ervaring om ons tussen de mensen te begeven. We kwamen ogen en oren te kort. Zelfs de lantaarnpalen zijn mooi!. De Fransen hebben overigens hun eigen verkeersdiscipline (rood zal toch wel hetzelfde betekenen als in Nederland??), en ik heb bewondering voor een ieder die zich in het Parijse verkeer durft te begeven met een auto. Parkeren lijkt me een vak apart.


We slenterden langs souvenirwinkeltjes, aten een "Franse" hamburger (yep, smaakt hetzelfde als de Nederlandse BigMac), en de meiden deden een heleboel pogingen om een foto te nemen van de bussen met de reclame voor de film van Percy Jackson. Die bussen bleven niet stilstaan, gelukkig kwamen we nog een bushokje tegen! Deze verfilming veroorzaakt de bovenmatige interesse in de Griekse Mythologie.....(ik ben weer helemaal bij in puberland)


Nog een paar foto's nemen met een ander perspectief. De voeten begonnen pijn te doen van het slenteren, onze hoofden barstten van alle indrukken.


En toen was het voorbij, de bus weer in en nog één keer over de Champs Élysées (bewondering voor de chauffeurs!) en weer terug naar huis.


We waren pas laat weer thuis, maar we hebben een heerlijke reis gehad. Ik kan het iedereen aanbevelen om het ook eens te doen. En we willen zeker nog eens terug, er is zo veel te zien in Parijs. En Daan had gelijk hoor - ik zou er met geen mogelijkheid willen wonen :-)

En gisteren was ik dus jarig. Iedereen heel hartelijk dank voor alle kaartjes, mailtjes, facebookberichtjes! Na het werk in de winkel sloten we de vakantieperiode af en vierden we mijn verjaardag met een heerlijke barbeque in de tuin. Wat een heerlijke avond, omringd door familie en vrienden, met veel lachen en gezelligheid.


Ik voel me een Gezegend mens!23 opmerkingen:

 1. Hooo je doet me zo watertanden, ik hou zoveel van Parijs, maar ook van London, alle grootsteden eigenlijk (ik woon zelf in Brussel dus ik overleef die al iets makkelijker ;) ) en Parijs is zo lang geleden :). Als ik je een tip kan geven ga volgende keer een paar dagen, goedkoop hotelletje (Etap) en dan is het echt de moeite van je helemaal te laten onderdompelen in de sfeer, de hippiebuurt markt bv, zalig!!! En voor ik het vergeet een hele gelukkige verjaardag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om zo even met jullie mee te rijden en te slenteren door Parijs. Zo te zien hebben jullie ervan genoten. Het laatste plaatje ziet er heel gezellig uit: lekker feestvieren met de familie!
  Geniet nog maar even lekker na van al het goede!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb genóten van je verslag! Prachtige foto's...wat een wereld stad he Jeanet, ik heb er ook een keer een paar dagen mogen dwalen en inderdaad je blijft kijken! En de Mona Lisa die is mooi maar klein! Een fijne verjaardag en geniet nog lang ná!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog gefeliciteerd aardig mens! Ik ga zaterdag weer naar parijs om iemand op de trein naar NED te zetten; ook al kom ik er regelmatig , ik geniet nog steeds van de sfeer maar ik zou er ook NOOIT willen wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is voor mij alweer zeker 10 jaar geleden dat ik in Parijs was, maar als ik de foto's zo zie ... Mooie stad hoor, ik moet toch nog es weer terug!

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en ja Parijs is geweldig. Het is weer lang geleden dat ik er was, maar zeker de moeite waard om weer eens te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Felicitaties voor je verjaardag. Heel lang geleden waren we in Parijs, prachtig toen ook
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk verslag van die geweldige dag. Kan me heel goed voorstellen dat je niet in Parijs zou willen wonen...ik ook niet.
  En dan na een korte nacht lekker jarig zijn. Fijn dat je die hebt kunnen vieren met iedereen die je dierbaar is.
  En nu gaat het gewone leven van alle dag weer.
  Groet, Willemien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog van harte proficiat met je verjaardag!!
  Leuk om je verslag over Parijs te lezen.
  Ik geniet altijd van je verhalen en ideeën op je blog !

  Groetjes Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank voor je mooie verslag! Het was een beetje alsof we konden meelopen met jullie :-). Zo'n stad blijft een belevenis. Prachtig voor een bezoek, maar ook ik ben een dorpenmens.
  Fijn dat je verjaardagsfeestje zo geslaagd was. Ziet er ook heel gezellig uit!
  Groetjes en tot de volgende keer, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk zo n dag en nog gefeliciteerd hoor ,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 12. aan de foto's te zien een super geslaagde dag, nog van harte gefeliciteerd en nog vele jaren,

  groetjes mingle-mangle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie foto's heb je gemaakt. Leuk zoals je beschrijft hoe de jeugd de dingen anders bekijkt dan wij. Jouw vergelijking met Medusa vond ik geweldig!
  Nu bijkomen van alle indrukken, wat is er een hoop te zien hé....

  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie hebben het geweldig gehad, dat is aan alles te zien!
  En nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Jeanet..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Parijs is en blijft een heerlijke stad (om eens te bezoeken en alles te bekijken) maar niet om in te wonen dat ben ik volkomen met je eens! Maar toch een leuke dag gehad :)
  En samen je verjaardag gevierd met je familie, meer moet een mens niet hebben en we zijn supertevreden!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtig verslag...ben nu ook wel benieuwd naar die mooie stad.
  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog veel gelukkige en gezonde jaren wens ik jou met je gezin toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ook vanmijnogvanharte gefeliciteerd
  groetjes wilmie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ook vanmijnogvanharte gefeliciteerd
  groetjes wilmie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat fijn, dat jullie zo'n geweldige dag hebben gehad en daarna nog je verjaardag en BB, nog lekker lang nagenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nog gefeliciteerd! Fijn je verjaardag te vieren met familie om je heen. En Parijs lijkt me geweldig, voor een dag/paar dagen. Ben er nog nooit geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ah heerlijke stad Parijs! Ik zou er ook niet kunnen wonen, maar ben er al 3x geweest en blijf het prachtig vinden. Vorig jaar mijn verjaardag daar gevierd met dochter (toen 7 jaar oud) en ook zij vond het geweldig en we hebben zó veel gedaan & gezien! Jij van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag nog en de groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb erg moeten om je verslag moeten lachen, vooral volwassen versus puber miscommunicatie en dialogen!
  Ik ben net zo'n muts die niet begrijpt wat mijn kinderen bedoelen, maar bij deze wist ik (gelukkig) wel dat het om Percy Jackson ging, maar ik heb de film dan ook laatst hier op tv gezien ;)
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...