Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 8 augustus 2013

Naar school......

Vanmorgen vroeg werd er bij ons een pakketje bezorgd: de schoolboeken voor Miriam werden bezorgd! Hoewel de pubers hier nóg een week kunnen lanterfanten, luieren, hangen, riekt het hier al een beetje naar het nieuwe schooljaar. Dat wordt hier met gemengde gevoelens ontvangen, maar een heel, heel klein beetje ga ik verlangen naar structuur....

Hoewel een deel van het land nog maar op de helft is van de vakantie, ga ik toch een ideetje voor school plaatsen (sla dan maar over....)


Een leuk projectje voor beginnende breisters is dit vrolijke etui. Gewoon van ribbeltjes gebreid met restjes garen. Een ritsje en een vrolijke voering maken het helemaal af. En inderdaad ook heeel handig voor haaknaalden of (beetje groter) breinaalden.


Ben je geen beginner meer, en zoek je wat meer uitdaging? Dan maak ze zoiets:



Je vind het patroon terug op Ravelry, gratis maar in het Engels. Wel met een breischema. Maar je kunt natuurlijk elk lapje gebruiken om er een leuk etui van te maken.


4 opmerkingen:

  1. Mooi en leuk idee! Ik heb geen schoolgangers maar vind het een leuk idee voor de breinaalden óf in een iets kleinere versie voor de iPhone. Hij staat dus op het welbekende lijstje.....
    Groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig wat een leuk idee.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel knap en leuk idee, je kan er inderdaad elk lapje voor gebruiken, en je fantasie gebruiken!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zijn super! Weet alleen niet of ik hier mijn jongens blij mee maak....maar goed, wij zijn idd pas op het helftje van de vakantie.
    En die leuke etuis kan ik ook gewoon voor mezelf maken, toch :-)

    BeantwoordenVerwijderen