Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 20 maart 2018

Plaatjes

Weet je wat leuk is? Om afbeeldingen te zoeken bij de kleuren die we hebben gebruikt voor het verven van de sokkenwol. Ik ben aardig visueel ingesteld en een plaatje spreekt bij mij altijd tot de verbeelding. Het is verschrikkelijk tijdrovend maar o-zo-leuk. Tijdens het verven verzinnen we al namen en plaatjes bij de strengen en het maakt het feestje helemaal compleet.


Deze strengen deden me denken aan een oude vergeelde Amerikaanse vlag:



Of deze? Kan toch niet mooier?
California Dreamin'


Als je eenmaal begint kun je niet meer stoppen!
Kijk maar:







Toch?
Die wolletjes zijn al mooi - maar nu worden ze nog mooier :-)
Je vind ze allemaal - en nog meer - in de Webshop. Vooral daar even op de afbeeldingen klikken, deze worden dan vergroot en zie je de kleuren nog beter.
De afgebeelde garens zijn allemaal sokken-garens, 1 streng is genoeg voor een paar unieke sokken. Uiteraard kun je dit garen ook gebruiken voor andere dingen, zoals omslagdoeken etc. Dit is de Dromerige Sjaal uit het boekje Kant Haken van Sascha Blase-Wagtendonk. Ans haakte deze van 2 strengen.




Ik heb de Webshop flink aangevuld, als iedereen nu een paar strengetjes koopt mag ik nog wel een keer verven vóór de Knit en Knot!  😉



7 opmerkingen:

  1. ik gun je de verkoop maar ik wil ook op de knit en knot nog wat kunnen kopen.... :) :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ongelofelijk dat jullie zulke mooie kleuren kunnen maken. Schitterend, wat is dat mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan dit gewassen worden op 30 GRADEN?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, maar de eerste keer wel even apart wassen. Soms kan het nog iets afgeven.

      Verwijderen
  4. Wat een prachtige foto's heb je bij de garens gevonden, heel creatief gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen