Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 2 februari 2019

Kabels

Poeh, poeh! Wat een week! Het krantenbericht van afgelopen maandag zorgde deze week voor een nieuwe creatieve boost en ook voor een aantal nieuwsgierige klanten die nog nooit in ons winkeltje waren geweest. (Voor provinciale stedelingen lijkt een dorp altijd ver weg maar we zijn verrassend goed bereikbaar met nog gratis parkeren voor de deur). Het was deze week hollen of stilstaan.......
Op de uren dat het voor mij hollen was, moesten de klanten wel eens even stilstaan. Da's niet hetzelfde als nietsdoen - zo vulde Erry geduldig de tijd met het breien van een prachtige sjaal:


Dát levert dan prompt weer bewonderende reacties op van andere klanten (dank, Erry! 😉) en een goede tip voor een prachtige sjaal!


Deze prachtige kabelsjaal is een patroon van Durable, je kunt het Nederlandse patroon hier downloaden. Het mooie van dit patroon is dat je de sjaal aan beide kanten kunt dragen, er is geen voor- of achterkant. Prachtig voor een herensjaal, maar zéker ook voor dames. 
Erry breide dit mooie okergele exemplaar van LangYarns Air. Dat is een heerlijk zachte draad die eenmaal gebreid nog veel zachter aanvoelt dan op het bolletje. Dit garen hebben we volop in de winkel (nog geen tijd gehad om het in de webshop te zetten, je mag altijd mailen).

Kabelsjaal Fabian
Foto en patroon: Durable

Ik ga de wekelijkse cake in de oven stoppen, fijn weekend allemaal!
3 opmerkingen:

 1. Geweldig idee om altijd een brei- of haakwerk mee te nemen en zo te wachttijd fijn door te komen. Prachtige sjaal in een mooie kleur.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rustig op het Zeeuwse-knop-krukje zitten en me vergapen aan al het moois is óók genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee van Erry zeg. Straks komen we allemaal met een half gevulde tas en gaan met een totaal gevulde tas weer weg .

  BeantwoordenVerwijderen