Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 23 februari 2015

Doily

Dat je met haken en breien hele hippe dingen kunt maken bewijst Jellina (eh, niet voor het eerst...!) met dit leuke wandbord:

Foto

Met gehaakte kleedjes en een canvasbord maakte ze deze leuke wandversiering. Op het blog van Jellina staat hoe ze het maakte, en je vind er een link naar een aantal patronen van deze kleedjes/doilies (het Engelse doily klinkt veel leuke en past beter bij deze vrolijke haakkunst)
Deze wand-decoratie in een strakke grijze kleur laat zien dat de variaties met kleedjes niet altijd zoet-en-lief moeten zijn!

Op mijn blog poste ik al vaker een paar ideeën over kleedjes, maar niet elke link werkt nog goed, zag ik. Dus een paar ideetjes in de herhaling!

Deze vind ik ook erg leuk! Gaat iets verder dan alleen haken....


Deze kom van klei heeft een print van een gehaakt kleedje, je vind de tutorial op dit blog.

De gesteven kommetjes van kleedjes blijven prachtig! Zie hier.

diy lace bowl



Voor een trouwdag-vlaggetjes-lijn...? Zie Etsy

Vintage Doily Bunting. Wedding Bunting.  Crochet Vintage  doilies in Cream a 3m strand.

Wat leuk: pimp-my-shirt-doily (hier)

These cut out sleeves are great inspiration for knitwear projects - inject some lace knitting in unexpected places...

Cut a hole in the back of a tee shirt top and sew in a hand crochet doilie; Upcycle, Recycle, Salvage, diy, thrift, flea, repurpose!  For vintage ideas and goods shop at Estate ReSale & ReDesign, Bonita Springs, FL

En het kussen
(sommige afbeeldingen heb ik via Pinterest waar helaas geen bron vermeld is)

Great way to repurpose crochet doilies onto pillows as pockets | for little girl's room for her dolls
Zo, weer inspiratie genoeg  voor de maandag :-)



5 opmerkingen:

  1. ooooh wat een doily-plezier! Vooral je kleding pimpen met doilies lijkt me top. Ik ga eens aan de slag met een oud shirt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aan jou zal het niet liggen Jeanet! Leuke ideetjes weer dank je x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke ideeën allemaal.
    Heb je de prachtige lamp van mijn dochter Anne op mijn blog gezien? Die past precies in het berichtje van vandaag :)
    (http://wolatelier-dian.blogspot.nl/2015/02/gastblog-gehaakte-lampenkap.html)

    lieve groet,
    Betsy



    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig wat een mooie ideetjes weer...
    Heel fijne week,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goede dag

    Ik ben Mr. Mason Diego. Een gerenommeerde, legitieme & geaccrediteerde geldschieter. We geven lening van alle soorten in een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, Home lening, Student lening, Business Loan, uitvinder lening, consolidatie van de schuld. enz

    Vandaag voor een zakelijke of persoonlijke leningen krijgen goedgekeurd en krijg fondsen binnen dezelfde week van toepassing. Deze persoonlijke leningen ongeacht uw krediet kunnen worden goedgekeurd en er zijn tal van tevreden klanten om te back-up van deze claim. Maar u zult niet alleen de persoonlijke lening die u nodig hebben; u krijgt de goedkoopste één. Dit is onze belofte: wij garanderen de laagste tarief voor alle leningen met gratis bijkomende voordelen.

    We streven naar een positieve duurzame indruk verlaten door meer dan de verwachtingen van mijn klanten in alles wat die ik doe. Ons doel is om u behandelen met waardigheid en respect terwijl het verstrekken van de hoogste kwaliteit van de dienstverlening op een tijdige manier.
    Geen sofi-nummer nodig en geen kredietcontrole nodig, 100% gegarandeerd.

    Dus een email naar: diegoloancompany@yahoo.com vandaag toe te passen voor een lening.

    BeantwoordenVerwijderen