Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 27 februari 2015

Heart -Blanket

Van sommige ideeën wordt je vrolijk :-)
Dat geldt toch zeker voor deze deken van het prachtige Noro garen.


Deze deken bestaat uit losse vierkantjes/stroken die later aan elkaar worden gemaasd. Door te spelen met het prachtige kleurverloop van de Noro Kureyon krijg je het kleurige effect.
Er wordt gewerkt in het patroon met de intarsia-techniek (breien met meerdere bolletjes/visjes).

Noro Kureyon (100%) wol heb ik zelf niet in de collectie (maar bij het zien van deze deken is mijn verlanglijstje wel langer geworden, want de kleuren van het garen zijn in het echt veel intenser dan deze foto doet suggereren). Het is ook een prijzig dekentje in deze uitvoeing (20 bollen) en er zijn best alternatieven te vinden. Kies in elk geval voor garen met een langzaam, geleidelijk verloop. 

Het patroon voor deze deken is te bestellen op Ravelry of vind je in het  Noro Magazine 05.


(bij het plaatje hierboven heeft iemand het hartje gebreid maar niet met de Intarsia-techniek, De draad van de achtergrond -kleur is meegenomen aan de achterzijde van het hartje)

Foto Ravelry


12 opmerkingen:

 1. Die is mooi.Krijg bijna zin om weer een deken te gaan maken.....

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer eentje voor de favorieten!! Hij is echt prachtig, ben alleen minder dol op intarsia breien. Maar tegen de tijd dat ik aan deze beauty toe ben ben ik daar misschien wel overheen ;-)).
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk. Fijn weekend. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. whaw dit is echt mooi. Zou ik graag maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ¡¡Fantástica!!
  Saludos desde España

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige deken! Weer eentje om te onthouden!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...