Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 10 februari 2015

Mixen en Matchen

Vorige week blogde ik al een beetje over onze verf-dag. Heerlijk kliederen en klodderen met garen en verf en dan maar kijken wat eruit komt.... en dan is wachten best moeilijk want het duurt echt een tijd voor de wolletjes weer droog zijn. Maar het is zover en ik laat jullie wat van onze experimentjes zien.

We gebruikten deze keer verschillende garens, mét hetzelfde verfbad! Zo kozen we voor sokkenwol , sokkenwol-met-zwart, en wol-met-zijde. H'm, da's leuk mixen en matchen! (als je op de foto's klikt, zie je ze groter)


***********


***********


************


Hierboven zie je telkens 3 verschillende garens maar in hetzelfde verfbad geverfd. Het zijn:

Sokkenwol, 75% wol/25 % polyamide - 420 meter per streng van 100 gram € 12,95
Sokkenwol met zwart getwijnd: 75% wol, 25% polyamide - 420 meter per streng van 100 gram € 12,95
Zijderoute: 35% zijde, 65% merino wol - 400 meter per streng van 100 gram - € 17,95

Als je de drie strengen samen koopt kosten ze samen € 39,95 ipv € 43,85 (maar ze zijn ook los te koop)
Johanna gebruikte drie strengen voor het patroon Matchmaker van Martina Behm, waar ik hier al eens over blogde:


Verder verfden we ook "gewone"sokkenwolletjes, waarmee je uiteraard hele vrolijk sokken kunt breien, maar ook prima kunt haken en sjaals en kollen mee kan breien. dit zijn de nieuwe kleurtjes:

Hieronder 2 x Zijderoute met bijpassende sokkenwolletje:


En nog 3 prachtige strengen Zijde met wol:


Hanneke van Ateljee de Kraal maakte pas met 1 streng de Ponchette. Met handgeverfd garen heb je altijd een uniek exemplaar!


En alle ideeën met handgeverfd garen vind je op mijn blog onder het label Handgeverfd.2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kleuren, en ook de sjaal van Johanna is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Janet,
    het haakt heerlijk en blijft mooi na een was beurt!

    groetjes Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...