zondag 15 februari 2015

Handwerkbeurs 2015

Het moest echt verboden worden....
......en ik heb besloten: ik ga nóóit meer! Dit is zó slecht voor je gezondheid en voor je portemonnee - een mens zou niet meer aan zulke verleidingen bloot mogen staan. Ik ga nooit meer!

Uiteraard sliep ik verschrikkelijk slecht de nacht voor ons uitje. hoewel ik dagelijks om kwart voor 6 opsta, droomde ik nu van vergeten wekkers en gemiste treinen. Maar niets van dit alles :-)
Wij zaten fris en fruitig om kwart voor 7 in de trein naar Zwolle, een reis van 3½ uur. Genoeg tijd om te kleppen en te haken (ik zit zelden zo lang achter elkaar, dus dat was ook al genieten). De trein was stipt op tijd en we hadden bij het overstappen in Rotterdam tijd voor Miriams Starbucks!


Om kwart over 10 was het heerlijk om weer even de benen te kunnen strekken en een eindje te lopen naar de IJsselhallen. Mocht je niet weten waar die zijn: als je uitstapt bij het station volg je gewoon de kudde vrouwen..... Er stond een hele lange rij bij de kassa's, maar we hadden de tickets van te voren gekocht en dat scheelde een berg wachttijd. We verlosten ons van de zware winterjassen, maakten een snelle strategie - wie gaat met wie en hoe laat treffen we elkaar - en we konden los. Een hele kleine impressie van wat we zagen en tegenkwamen:


Er waren diverse workshops en demonstraties, Het kantklossen was ook weer van de partij (zou ik ook zo graag willen leren). Leuk was het om te zien dat op zaterdag ook veel kinderen meekwamen naar de beurs.


Miriam was op zoek naar stofjes en die waren er. Wie graag quilt, komt hier zeker aan zijn trekken!


Maar ook veel minder bekende creatieve hobbies, zoals het werken met papiergaren van Joke Marsman.


Claire was er ook om haar nieuwe boek Haakgeluk èn het nieuw haakkatoen te promoten, kijk voor meer informatie op haar website By Claire.


Er waren 3 workshop-pleinen ingericht, overal mensen die ingespannen bezig waren met het leren van een nieuwe techniek. Snel een kort praatje met Wieke gemaakt - die het enorm druk had met al die workshops - en van dichtbij haar nieuwe ontwerpen bewonderd.

(foto: Handwerkbeurs)

Miriam mocht even achter het weefgetouw bij de stand van Golden Haand. Ik zou dat ook weer willen doen, als 16 jarige zat ik weken achter een groot weefgetouw bij de Schapekop in Veere. Bijna gevaarlijk voor de omstanders want ik werkte toen met een schietspoel die er ook regelmatig uitvloog. Dit ging een stuk rustiger !


´s Middags melde ik me bij Anke en Gonnie Grevers voor een workshop kralentasjes haken. Daar moest de leesbril écht wel voor op, maar wat is dat leuk om te doen!!!! Ik ben dan ook heel blij dat Anke en Gonnie een workshop gaan geven op 14 maart, op onze volgende Handwerkmiddag in onze winkel (deze is al helemaal volgeboekt, maar ze zijn er ´s middags natuurlijk ook en nemen hun nieuwe boekje over kralenbeursen mee).


De dag vloog echt voorbij, wat was er veel te doen en te beleven! Af en toe werd ik aangesproken door bloglezers, erg leuk!  Natuurlijk gingen we ook langs de expositie van oude mangeldoeken van Berthi. Het was ook daar druk met belangstellenden.


We bewonderden de prachtige handgesneden houten stempels van Kashmir Heritage en konden het niet laten om er een te kopen.


Ook borduren was volop aanwezig. Pakketten, losse patronen, uiteraard Soet Idee met Randje per Week.


We gingen overstag voor prachtige strengetjes en bolletjes wol van Wol met VerveWereldwol en wat is er nog veel te wensen voor mijn eigen winkel..........zucht!
Rond een uur of vier ging bij mij het lampje uit. Alle indrukken van de dag tuimelden door mijn hoofd en iets nieuws kwam er niet meer in. De anderen hadden hetzelfde gevoel en we vertrokken met volle hoofden, volle tassen en een lege portemonnee weer huiswaarts - weer 3,5 uur in de trein naar Zeeland. 


Zie hier onze aanwinsten en we hebben besloten: We gaan nóóit meer!
Vandaag ben ik helemaal stijf van het slenteren en zitten, mijn handen liggen voortdurend in een kramp. Dit ga ik mezelf toch niet meer aandoen? :-)

(Hou er toch maar alvast rekening mee dat half februari 2016 de winkel weer een dagje dicht is....)19 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor je uitgebreide verslag en foto's!
  Heb ik toch het idee dat ik er een beetje was.
  Zo te horen ga jij gewoon volgend jaar weer ;)
  (ben je volgende week allang weer vergeten)

  Ik was er ook volgens een blog leester.....
  waarschijnlijk iemand die een poncho nav mijn patroon heeft gemaakt.
  Tenminste dat denk ik, want ik was er echt niet.

  Morgen nog een dagje 'rust' en het is vakantie dus dat is ook iets rustiger.
  Tenminste bij ons, ondanks dat ik moet werken zitten we dan toch in een soort vakantie-modus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ! Je was er echt - ik heb de poncho ook gezien.
   Het was zo vermoeiend, maar zo leuk. Tuurlijk ga ik weer - ga je een keer mee?

   Verwijderen
 2. Dat moet zowel heerlijk, als enorm vermoeiend geweest zijn, maar ik denk dat je het niet had willen missen...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Jeanet, ik herken het gevoel!! Zoveel moois, zoveel indrukken!! Helemaal moe en vol na zo'n dag. Alles even laten bezinken is dan het beste; en jouw foto's hadden de mijne kunnen zijn. Dat herken ik ook bijna allemaal :-). Het kralentasjes haken heb ik gemist, maar die ga ik 14 maart bij jou wel bewonderen!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi....ga je nu toch alvast sparen ;- )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn vandaag geweest en het was echt super! precies wat jij ook al zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor je prachtige fotoos en verslag, had ik toch een leuke indruk, had graag willen gaan maar toch wat ver, ook erg lang treinen en dan lukt zo'n hele dag voor mij nog niet, wie weet volgend jaar ?

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank voor het verslag en de foto's! Leuk om zo ook iets mee te krijgen van de beurs. Heb dit weekend de Noro Silk Garden col afgemaakt die ik op je blog tegen kwam!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat was het leuk he. Prachtige aankopen heb je gedaan. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Net als jij ga ik volgend jaar ook niet......

  Ben deze editie 2 keer geweest. Vrijdag met mijn moeder (60-plus) en zondag met mijn dochter (13-jarige puber).

  Twee totaal verschillende beurzen gezien. Man, man, mijn hoofd heeft nog zeker een week nodig om alle ideeën te archiveren.....

  Tot volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk verslag!!!! Ik heb gisteren een paar keer aan je egdacht zo van...Jeanet zit helemaal gebroken vandaag..
  Wat heb je mooie dingen gekocht, dat linker lapje vind ik prachtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat je bij ons (wereldwol) geweest bent! Ik heb je niet gezien geloof ik.... Jammer. Het was ook erg druk inderdaad. Ben zelf ook behoorlijk beurs na vier dagen in de stand staan😄

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie hebben echt schitterende wol! (Jaloers...). Het was erg durk, maar dat is alleen maar goed! Je hebt vast een hele week nodig om bij te komen en op te ruimen :-)
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen
 12. O, ik geef het ruiterlijk toe, ik ben stikjaloers!! Ik zou ook gaan, oppas en tickets geregeld, maar een onwillige rug gooide roet in het eten! Dacht ik eerst nog er met spit vanaf te komen, helaas, het blijkt een beginnende hernia te zijn. Liggen afwisselen met lopen, zitten en fysiotherapie (AU, AU, en nog eens AU!).
  Volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik was er vrijdag en wat was het mooi je foto's zeggen genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dan was het die stijfheid en kramp toch waard Jeanet als ik lees hoe fijn jullie het hadden, wat een aanwinsten jullie meebrachten en workshops doen, dan ben je de nevenwerkingen na 2 dagen vast al vergeten. Op naar de volgende!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk verslag! Zou er zelf ook graag eens heen gaan. Ben wel in Rijswijk geweest, maar Zwolle schijnt toch een stuk leuker te zijn.
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jullie hebben weer een heel leuke dag gehad samen! Over het kantklossen: het is inderdaad heel erg leuk om te doen. Ik heb vanaf november een keer per veertien dagen een avond les en ik ben er helemaal door gegrepen. Het is niet is dat je even tussendoor kunt doen en neemt ook nogal wat tijd doordat je steeds eerst de klossen moet opklossen, maar dat is het allemaal zeker waard...!

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...