Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 17 februari 2015

Filosoferen....

Het lastige van schoolvakanties is dat alles hier in een tempo lager gaat, dat ik dénk dat ik meer tijd heb - maar het werk blijft natuurlijk gewoon hetzelfde. Dus aan het eind van zo'n dag loop ik - voorspelbaar - hopeloos vast. De winkel is één hoop van bolletjes-door-elkaar ("gezellige winkel" heet dat), de ontbijttafel ging moeiteloos over naar koffietafel-lunch/brunch-tafel en tussen de kruimels van vanmiddag was het vanavond weer snel eten omdat kind-lief naar de bios gebracht moest worden. Joehoe! Vakantie............ :-)

Om wat tot bedaren te komen leek me bloggen wel een goed idee, deze sokken brengen vast rust :-)
Ze heten Philosophers Walks Sock, ze zijn vernoemd naar een pad in Toronto, zie hier.

"These socks share the name of a serene and winding footpath steeped in tradition in the heart of my city, Toronto. The sock pattern is a blend of tradition and contemporary styling, as are the beautiful University buildings past which the pathway meanders. Wear these socks and think deep thoughts…"

Deze zijn gemaakt door Ingrid, die mij tipte voor het patroon (met dank!!)
Het patroon is gratis te downloaden op Ravelry. De beschrijving is in het Engels, maar met een schema. Even puzzelen, maar dan héb je ook wat! :-)

Op Ravelry vind je dan ook weer allerlei leuke variaties hierop, zoals met een hiel in een felle accentkleur:


En deze - een soort Delfs blauw Tegeltje :-)

En - erg mooi! - met een kleurverloop!

Ziezo, nu weer genoeg sokken-filosofie! De harde werkelijkheid roept, ik ga gauw nog wat opruimen, patronen sturen, mails beantwoorden. En die kruimels opvegen....

3 opmerkingen:

  1. Wat heb je toch een leuk weblog, ik geniet er elke dag van. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Probeer dan om in de vakantie ook op een iets lager tempo te doen Jeanet, misschien voel je je dan wat beter... Je vond weer prachtige sokken voor ons, ik heb ze alweer !hihi) meteen gepind op mijn pagina voor OOIT!!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...