Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 3 februari 2015

Easy-Peasy - deel 2

Weer een gevalletje "Mooi is niet moeilijk": wat een geweldig mooie sjaal - gemaakt door Marga - is dit geworden naar aanleiding van dit berichtje dat ik eerder schreef. Maar hier gemaakt van 2 verschillende bollen invicta Colour, kijk nou hoe mooi!!!Nu gebreid op veel dunnere naalden dan de Noro Silk Garden waar ik mee breide, maar wat komt het kleurverloop hier schitterend tot zijn recht.
De werkwijze vind je hier. Zet in elk geval altijd meer steken op dan je zou doen als je een rechte sjaal breit, de sjaal wordt nl. smaller als je de schuine sjaal "rechthoudt". Dat klinkt wat warrig, maar het is wel zo. Als je nog niet zoveel ervaring hebt met breien, is dit patroon ook heel geschikt. 
Gebruikt 2 x 100 gram invicta Colour, breien op 3-3½ mm. Voor deze sjaal zijn 80 steken opgezet.

3 opmerkingen:

  1. Hee wat leuk Jeanet, had je nog gezien dat ik er een heel blog aan gewijd heb aan de shawl? Ik ben er erg mee in mijn nopjes, leuk geworden met 50 steken.http://quiltingjeannet.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. So wonderful colours! Oh, I love this shawl!
    Sunny greetings, Siret

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...