Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 11 februari 2015

Hartverwarmende Polswarmers

Fair Isle breien is hip! Oude technieken komen weer helemaal tot leven - en terecht want je maakt er de mooiste dingen mee.

Zo vond ik vandaag dit gratis patroon op Ravelry, van Little Cotton Rabbits. Het is Engels, maar met een tekening is taal niet zo belangrijk!


Gemaakt van kleine restjes sokkenwol (of vergelijkbare dikte). Er zit geen duim in gebreid - gewoon recht kokertjes zodat je je helemaal kan concentreren op de kleuren en de patronen.


En voor iedereen die van "ongebruikelijke"patronen houdt: je kunt je lief op Valentijnsdag (zaterdag) natuurlijk verrassen met een leuk cadeautje of een gehaakt hartje. Maar voor wie het graag origineel houdt:


Haha, deze vond ik ook op Ravelry, onder de naam "The Beat Goes On", met een link naar het patroon . Ik geloof niet dat Ali het zou snappen..... :-)

Voor wie tóch liever een traditioneel hartje maakt, onder het label Hartje vind je 35 ideetjes....

8 opmerkingen:

 1. Het hart ga ik niet maken maar ik vind het wel erg geslaagd. Voor a.s. zaterdag, een erg fijne dag toegewenst. En houden jullie je wel een beetje in met zijn allen, jullie moeten ook terug nog in de trein passen!!! Groet en veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het hart ga ik niet maken maar ik vind het wel erg geslaagd. Voor a.s. zaterdag, een erg fijne dag toegewenst. En houden jullie je wel een beetje in met zijn allen, jullie moeten ook terug nog in de trein passen!!! Groet en veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat me nu weer gebeurt!! k'Wist niet dat ik dat kon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die polswarmers zijn echt zo ontzettend mooi...
  Ooit Jeanet, ooit ga ik dat ook leren, dat Fair-Isle breien... prachtig vind ik het...
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat Mirjam zegt: ooit... fair isle is voor nu nog een brug te ver, maar het is wel verschikkelijk mooi.

   Verwijderen
 5. Tha half mittens are very beautiful! Please share them at my link up today :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige polswarmers! Verkoop je die ook online?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige polswarmers! Verkoop je die ook online?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...