Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 23 februari 2015

Doily

Dat je met haken en breien hele hippe dingen kunt maken bewijst Jellina (eh, niet voor het eerst...!) met dit leuke wandbord:

Foto

Met gehaakte kleedjes en een canvasbord maakte ze deze leuke wandversiering. Op het blog van Jellina staat hoe ze het maakte, en je vind er een link naar een aantal patronen van deze kleedjes/doilies (het Engelse doily klinkt veel leuke en past beter bij deze vrolijke haakkunst)
Deze wand-decoratie in een strakke grijze kleur laat zien dat de variaties met kleedjes niet altijd zoet-en-lief moeten zijn!

Op mijn blog poste ik al vaker een paar ideeën over kleedjes, maar niet elke link werkt nog goed, zag ik. Dus een paar ideetjes in de herhaling!

Deze vind ik ook erg leuk! Gaat iets verder dan alleen haken....


Deze kom van klei heeft een print van een gehaakt kleedje, je vind de tutorial op dit blog.

De gesteven kommetjes van kleedjes blijven prachtig! Zie hier.

diy lace bowlVoor een trouwdag-vlaggetjes-lijn...? Zie Etsy

Vintage Doily Bunting. Wedding Bunting. Crochet Vintage doilies in Cream a 3m strand.

Wat leuk: pimp-my-shirt-doily (hier)

These cut out sleeves are great inspiration for knitwear projects - inject some lace knitting in unexpected places...

Cut a hole in the back of a tee shirt top and sew in a hand crochet doilie; Upcycle, Recycle, Salvage, diy, thrift, flea, repurpose! For vintage ideas and goods shop at Estate ReSale & ReDesign, Bonita Springs, FL

En het kussen
(sommige afbeeldingen heb ik via Pinterest waar helaas geen bron vermeld is)

Great way to repurpose crochet doilies onto pillows as pockets | for little girl's room for her dolls
Zo, weer inspiratie genoeg  voor de maandag :-)5 opmerkingen:

 1. ooooh wat een doily-plezier! Vooral je kleding pimpen met doilies lijkt me top. Ik ga eens aan de slag met een oud shirt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan jou zal het niet liggen Jeanet! Leuke ideetjes weer dank je x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke ideeën allemaal.
  Heb je de prachtige lamp van mijn dochter Anne op mijn blog gezien? Die past precies in het berichtje van vandaag :)
  (http://wolatelier-dian.blogspot.nl/2015/02/gastblog-gehaakte-lampenkap.html)

  lieve groet,
  Betsy  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig wat een mooie ideetjes weer...
  Heel fijne week,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede dag

  Ik ben Mr. Mason Diego. Een gerenommeerde, legitieme & geaccrediteerde geldschieter. We geven lening van alle soorten in een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, autolening, Home lening, Student lening, Business Loan, uitvinder lening, consolidatie van de schuld. enz

  Vandaag voor een zakelijke of persoonlijke leningen krijgen goedgekeurd en krijg fondsen binnen dezelfde week van toepassing. Deze persoonlijke leningen ongeacht uw krediet kunnen worden goedgekeurd en er zijn tal van tevreden klanten om te back-up van deze claim. Maar u zult niet alleen de persoonlijke lening die u nodig hebben; u krijgt de goedkoopste één. Dit is onze belofte: wij garanderen de laagste tarief voor alle leningen met gratis bijkomende voordelen.

  We streven naar een positieve duurzame indruk verlaten door meer dan de verwachtingen van mijn klanten in alles wat die ik doe. Ons doel is om u behandelen met waardigheid en respect terwijl het verstrekken van de hoogste kwaliteit van de dienstverlening op een tijdige manier.
  Geen sofi-nummer nodig en geen kredietcontrole nodig, 100% gegarandeerd.

  Dus een email naar: diegoloancompany@yahoo.com vandaag toe te passen voor een lening.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...