Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 13 november 2013

Borduren

Op dit blog beperk ik me tot het schrijven over breien en haken. Natuurlijk vind ik ook andere handwerktechnieken leuk! Naaien, quilten, borduren, ik zou er veel meer tijd voor willen hebben.

Een tijdje geleden liet Bianca me dit prachtig geborduurde tasje zien:


Fijntjes geborduurd in kruissteek op een mooie ondergrond. 


Je kunt het namaken, want je vind het patroon van dit mapje bij Jeanny op haar blog Merklapperie.
Als ik een poosje op dit prachtige blog rondstruin, word ik er helemaal stil van: wat een prachtige werkstukken! 


Je kunt nóg meer van Jeanny's werkstukken terugvinden op haar website Handwerkpagina.nl


Voor de liefhebbers van breien: op het blog van Jeanny staat ook het patroon van deze gebreide gastendoekjes!


Je vind het patroon hier.


4 opmerkingen:

  1. heel erg mooi mapje, de vele werkuren stralen er van af!
    Deze gastendoekjes leerde ik van mijn oma breien, leuk om te zien dat ze weer hip zijn! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze maakt prachtig handwerk! Ik deed mee met de sal van het tasje, maar het is helaas nog steeds niet afgeraakt :-( maar al wel voor 3/4 klaar.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie blog is dat he? Ik volg haar al een tijdje en geniet echt van al het moois dat zij maakt. Alles zo prachtig afgewerkt.
    Wat zul jij genieten van al die mooie werkstukken die er steeds bij jou in de winkel voorbij komen. Er wordt toch nog wel heel veel gehandwerkt, gelukkig!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ontzettend leuk Jeanet, dat je op jouw blog aandacht besteed aan het nog steeds te downloaden patroon van het tasje. Dank je hiervoor.
    Ik zou het leuk vinden als mensen die het tasje hebben geborduurd foto's sturen naar mij, zodat wij de foto's in de fotogalerie kunnen plaatsen, hoe meer hoe liever!!!
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen