Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 25 november 2013

Catching Fire

Met een dochter in tiener-leeftijd probeer ik (wanhopig?) een beetje bij te houden wat "in" is (en wat vooral niet). Je moet tenslotte een béétje mee kunnen praten. Over het nieuwe album van 1-Direction bijvoorbeeld. En zéker over de nieuwe film van The Hunger Games "Catching Fire". Het thema van deze (nu verfilmde) boekenserie is minder tiener-achtig dan ik zou willen, maar ik heb het al opgegeven om háár jeugd te vergelijken met mijn jeugd. Twee andere werelden geloof ik.... (terwijl ik toch echt het idee heb dat ik die tijd nog maar net achter me heb gelaten).

Maar (en daar kruisen onze werelden dan weer even!), nu draagt de hoofrolspeelster in de film Catching Fire een hele mooie, bijzondere kol! Tadaa...


scarf

Voor wie ook een tiener-dochter heeft die je kunt plezieren met iets dergelijks: hier een rijtje links van pogingen en patronen die circuleren. Wel allemaal Engels, hoor!

Katniss-Cowl

Deze vind je hier. Met foto's hoe de ronding van de kol is gemaakt.
Dat rondje is typisch voor de kol, van binnen verstevigd en zorgt ervoor dat je in elk geval nooit warmte van het ding ondervindt, hahaha!

Deze komt van Ravelry, ook gratis.


Gemaakt met de Herringbone Stitch. Prachtig! Op Ravelry vind je links over deze steek.

hier vind je een gehaakte variant!

Katniss Cowl - FO - as good as it gets


NEW - Katniss Cowl Vest - Inspired by Wardrobe from Catching Fire - Knitting Pattern

En hier nogmaar eens het origineel!(Iets in mij zegt dat het beter bij jonge slanke dames/meiden staat dan bij de Hollandse rondingen van mij......)

13 opmerkingen:

 1. Alhoewel ik zelf de boeken geweldig vond, vind ook ik het geen serie voor tieners. Eerder jong volwassenen. Ze zijn best heftig. Hmm, waar zijn de jaren 70 en 80? grinnik. Stoer die kol trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, tegenwoordig ben je al jong-volwassen als je 13 bent....! :-)

   Verwijderen
 2. Oh, hellup!....ik heb nog nooit van die film gehoord en van de boeken ook niet.....
  Hoewel ik zelf geen kinderen heb, probeer ik toch 'bij te blijven' voor de jeugd die op bezoek komt. Maar soms (regelmatig ;-) ontgaat me dus toch iets. Dus nu ga ik snel googelen om te zien waar de film over gaat. Dank voor de tip!
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over bijblijven met de verschillende generaties wil ik me geen zorgen maken; teveel werk :-). Geïnterresseerd en belangstellend, dat probeer ik maar.
  Maar die col... daarmee maakte je me wel aan het lachen. Dacht ik toch dat een col vooral voor de warmte was. Ook al fout ;-).
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whoehaaa, Nelleke - daar gaat het helemaaaaaal niet om :-)
   Het gaat om de "looks" !

   Verwijderen
 4. Dank je wel voor de inspiratie. Zo'n dochter heb ik hier ook dus kan zeker deze gebruiken. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt mij behoorlijkingewikkeld om te maken, maar voor jonge meiden heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thanks for promoting my Katniss cowl! :-) It's so funny to see it between all those stern looking people modeling it more in the "Hunger Games style" with a jacket and all. When I took those picture it was 30°C outside and I just could stand wearing a jacket with it...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die jongens van mij zijn gisteren ook naar deze film geweest.
  Normaal ging ik altijd met ze mee, harry potter, bee movie en the croods allemaal even leuk.
  Maar voor deze film heb ik bedankt :)
  Eigenlijk wel jammer dat ik alleen jongens heb, want inderdaad ook ik denk dat ik iets te vol ben voor zo'n col :)
  Nouja eigenlijk wel makkelijk, mijn to-do lijstje is al zo lang...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn dochter en ik hebben heerlijk gelachen met je verhaal en zeker die opmerking van de warmte. Terwijl ik het dacht las ik net jouw zin en vraag me af hoe je nek daar warm van krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hahaha, dat dacht ik ook gelijk. :-) Maar leuk is het wel.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het ook een leuke col.
  Wil de film ook nog wel zien dochter kan het niet boeien ( te jong nog 11)
  Maar ik vond de boeken prachtig

  BeantwoordenVerwijderen