Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 7 november 2013

Kille, donkere dagen en een warme kol!

Het is deze week wel heel sombertjes buiten. De hele dag druilerig en eigenlijk wordt het niet eens écht licht. Het wordt guur en koud buiten.... gelukkig is deze kol net af - lekker warm om helemaal in te duiken.


Een super-makkelijk model!
 We gebruikten 2 bollen Scheepjes Peru en een bolletje Bontjesgaren Fourure. 


We breiden op een rondbreinaald no 10 (60 of 80 cm lang) en zetten 70 steken op met bontjesgaren. Brei alles recht tot het garen op is en ga verder met de Peru. Brei alles recht tot de 2e bol iets over de helft is (of zolang als jij dat wilt) en brei de laatste ca. 10 toeren in ribbels (1 toer recht, 1 toer averecht), Kant alle steken losjes af. That's it - niet moeilijk!Gelukkig heb ik een schattige dochter die best even wil poseren!


Je kunt de bontrand ook van onderen dragen, of je maakt 2 bontrandjes....


De peru is in verschillende kleuren te leveren, dit is de Taupe-kleur, maar er is ook zwart, antraciet, lichtgrijs, etc


En de bontjes:

Combineren maar!
En bestellen mag!

5 opmerkingen:

 1. Heb er net één af van Scheepjes Big Roma Rainbow maar deze is ook wel heel erg mooi!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super col! Ben ik even blij dat ik vorige winter bont garen bij je gekocht heb. Het is nog niet op en ik duik in de restanten voor iets wat er bij kan.... zo'n col wil iedereen toch wel....
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk! Dit valt weer in de categorie mooi hoeft niet moeilijk te zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor het delen van dit patroon, ga de link op mijn site zetten en uiteraard ga ik hem zelf ook breien, hou wel van zo'n "bont"randje.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vorig jaar heb ik de bontwol ook bij jou gekocht en een mooi randje aa ee kraagje gehaakt. Leuk voor de feestdagen. Een foto staat op mijn blog. Kreatieve groeten van Anna.

  http://annashaakwerk.blogspot.nl/2012/12/sjieke-bontwol-van-jeanet-blij-dat-ik.html?m=0

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...