Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 9 november 2013

Fair Isle en Zeeuwse Wanten!

Vanmorgen was het dus even doorstomen, maar alles was op tijd klaar. Al vroeg druppelden de eerste work-shoppers binnen. Omdat we een chronisch gebrek aan ruimte hebben, verplaatsten we Ali's zware industrie-naaimachines in de hoeken (gelukkig staan die dingen nu op wieltjes), en met wat passen en meten konden de tien deelnemers aan de slag. Ans had alles tot in de puntjes voorbereid!


De kakelende dames werden in de loop van de workshop steeds stiller, steeds meer blosjes want er viel echt wel wat te leren! Iedereen nam de breinaalden die gewend waren, lange, korte of rondbreinaalden, maar halverwege de workshop waren er wel wat overstapjes van lang naar kort. Toch wel handig - die kleine naaldjes!


Tussendoor wel even zorgen voor de inwendige mens met lekkere cupcakes van Johanna of Zeeuwse snoepjes. Past prima bij het Zeeuwse motiefje!De tijd vloog voorbij en de middag was weer voorbij voor we er erg in hadden. Omdat we nu al meer aanvragen hadden dan we plaatsen hadden gaan we binnenkort nog meer workshops plannen - wordt vervolgd!

Wil je thuis ook aan de slag met fair-isle, kies dan bijv. voor deze geweldige wanten! Helemaal in stijl, mét Zeeuws motief!
Je kunt het complete pakketje voor deze Zeeuwse Wanten bestellen op Tikkeltje Zeeuws (wol en uitgebreid patroon). En als je in de buurt woont kun je ze natuurlijk in de winkel komen bewonderen!

7 opmerkingen:

 1. Ziet er weer super uit! Als je een datum hebt voor een volgende workshop........
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat hip zeg!!! Heel erg mooi.
  Groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die zeeuwse wanten en muts zijn supertof! Ook fair isle breien is leuk. Ik moet er beslist eens mee beginnen :-) Steek je ook wat tijd mee in je pakketjes????
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er prachtig uit die wanten! De Zeeuwse knopjes hebben altijd mijn aandacht, mijn oma droeg ze vaak, ze was een Zeeuwse van geboorte.
  Fijne zondag, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ans en Jeanet, bedankt voor de gezellige en vooral leerzame middag!!
  Ik heb er veel van opgestoken en ga vooral door met de korte naalden.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De wanten zien er super uit! lijkt me heerlijk om te breien.
  Op mijn blog heb ik voor diegenen die het inbreien nog niet zien zitten, een basispatroon voor gebreide wanten staan. Als je eenmaal wanten kunt breien, is de Zeeuwse want een mooie uitdaging!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er gezellig uit! Leuk die wanten. Hou wel van fair isle.....

  BeantwoordenVerwijderen