Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

maandag 11 november 2013

Vrolijke onderzetters

Héhé, met blosjes op de wangen van een hele dag in de buitenlucht (alsof ik anders geen blosjes heb!) nog even een blog-momentje om een ideetje te lanceren. Naast tuinman/vrouw ben ik vandaag ook taxichauffeur voor kinderen die willen sporten-wat-erg-lastig-is-met-met-volle-roosters... ben ik toch blij dat ik geen 12 kinderen heb - ik heb mijn handen vol aan 2!

Vorige week ook al 3 keer op pad met zoonlief die dit jaar VMBO examen doet en een beroepsopleiding moet gaan kiezen. 15 jaar. Na 3 avonden vol presentaties van verschillende scholen en opleidingen weten we in elk geval wat hij níet gaat doen. Wat is het toch moeilijk om op zo'n jonge leeftijd te gaan bedenken wat je wilt worden later. Ik wist het destijds ook niet. Eigenlijk weet ik nog steeds niet wat ik wil worden later.....als ik groot ben.......

Ik deed examen op VWO, werkte op kantoor (2 jaar maar, toen ben ik gevlucht), ik werkte in het buitenland (zou iedereen een tijd moeten doen), deed de HBO-V, werkte jaren in de wijk en op het consultatiebureau. Maar nú, nú heb ik een handwerkwinkel in een klein dorp. Dus droom ik van een grote klantenkring, een winkel vol mooie garens, nieuwe visserstruien, en ik wens dat ik alles op mijn blog nog eens kan maken, en.... blijven dromen, Jeanet!


Deze vrolijke onderzetters zijn in elk geval een haalbaar projectje :-) Je kunt ze vinden op Haak maar Raak. Hoewel de naam het niet doet vermoeden, is het in het Engels, maar met zoveel duidelijke foto's dat iedereen het na kan maken!


En nu ga ik er nog eentje naar judo brengen....

11 opmerkingen:

 1. Och wat leuk Jeanet dat je uit de verpleging komt. Ik namelijk ook en heb nu ook een handwerkwinkel. We blijven gewoon ons best doen en een beetje dromen mag ook hoor.
  Groetjes Klazien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeanet zit zo heerlijk bij jou te kijken.En floep en komt een nieuw logje.floep een reactie.
  Zo snel gaat het bij jou. Altijd genniten hier leuke plaid en super onderzetters. Geniet maar fijnvan al het nieuws wat voorbij komt. Dromen van allles maken. Ik geniet altijd bij jou.

  Liefs José

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg mooi en apart.

  Liefs, ilonka

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die zijn leuk!
  En ik weet wat ik later wil worden: een heel oud omaatje :-) Mag nog wel duren, zoon is pas 13 ;-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeanet, volgens mij ben jij aardig goed terecht gekomen! Zoveel mensen die je elke dag blij maakt en inspireert met je ideëen en logjes.
  Het gaat er toch vooral om dat je gelukkig bent met wat je doet!!!
  Succes met het zoeken voor je zoon. (Trouwens heele leuke onderzetters!)
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat komt echt omdat je een auto hebt (denk ik) want ik bracht mijn kinderen vanaf 12 jaar nergens meer heen (op de opendagen van scholen en dokters na) op de fiets is het echt geen doen om 5 kinderen overal heen te begeleiden.. ze gingen gewoon met elkaar op de fiets.. in een groepje! dat kan toch?? ze moeten elke dag ook op de fiets naar school alleen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Om ze nou 17 km verder op de fiets te sturen omdat ze in een korfbal selectie zit... en judo zit toch ook al gauw 10 km verderop. 't Is wel de provincie hier, hoor! :-) Naar school fietsen ze elke dag al 7 km heen en terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zijn inderdaad lekker vrolijk die onderzetters

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet helemaal wat je bedoelt Jeanet, toen de kinderen hier jonger waren ook altijd op en neer gereden. Er zijn nu eenmaal sporten waar ze niet alleen naartoe kunnen. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, ik nam altijd een handwerkje mee voor dat uur dat ik moest wachten. Lekker tusendoor ontspannen. Nu ze der rijbewijs hebben hoef ik alleen maar thuis te blijven nemen ze de auto mee, haha. Alleen paardrijden doen we nog steeds samen want iemand moet zijn paard vasthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik weet helemaal wat je bedoelt Jeanet, toen de kinderen hier jonger waren ook altijd op en neer gereden. Er zijn nu eenmaal sporten waar ze niet alleen naartoe kunnen. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, ik nam altijd een handwerkje mee voor dat uur dat ik moest wachten. Lekker tusendoor ontspannen. Nu ze der rijbewijs hebben hoef ik alleen maar thuis te blijven nemen ze de auto mee, haha. Alleen paardrijden doen we nog steeds samen want iemand moet zijn paard vasthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn droom is (al vanaf mijn 7e ongeveer) een eigen wolwinkeltje. Dus ik vind dat je het super voor elkaar hebt. Zeker met zo'n populair blog, waar zoveel mensen inspiratie vinden. En alles maken wat je leuk vindt lukt nooit, want bij ieder project dat af is komen er weer minimaal 4 bij, haha!
  Probeer te genieten van het wegbrengen van de kinderen, ondanks alle hectiek. Voor je het weet is die periode ook weer voorbij. Het gaat al zo supersnel allemaal.
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen