Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 4 november 2013

Tilda-poppen

Het patroon circuleert al een poosje rond, maar ze blijven zo leuk, deze gehaakte Tilda-poppen:


Vooral met de winterse dagen in het vooruitzicht zijn deze prachtige poppen heel decoratief!
Ik vond het patroon bij Breimaan, waar je het uitgebreide Nederlandse haakpatroon kunt vinden.

Brei je liever? Ik blogde eerder eens over deze gebreide poppen (niet helemaal Tilda, maar zeker net zo leuk!). Deze kreeg ik van Hermine, en is nog steeds een van mijn favorieten! volgens mijn komt hij gewoon elk jaar weer een keer op de blogrol... :-)


Met dank aan Francien, van wie ik het patroon kreeg. Je vindt de beschrijving hier.

3 opmerkingen:

  1. Ik haakte eerder ook al een andere versie, eentje met dikkere billen ;-)
    Ze zit hier nog altijd, zoals op de foto, op mijn kast!
    http://lekkerbekkenmaar.blogspot.be/search/label/Tilda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb er diverse gemaakt, eentje die het meest lijkt op de originele Tilda en eentje net als Sofie hierboven, van diezelfde link. Beide zijn ze mooi. Ben nog steeds dol op Tilda dus er komt vast en zeker een derde....

    BeantwoordenVerwijderen