Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 8 november 2013

Egeltjes

Wat een schattige egeltjes kwam ik tegen bij The Purl Bee:

Die kun je maken van kleine restjes. Als je Tweed-draadjes gebruikt worden ze nóg echter. Je kunt het engelse patroon vinden op de site van The Purl Bee (helemaal naar onderen scrollen), waar je ook nog een heleboel verduidelijkende foto's vindt. 

Maar na wat googlen vond ik ook een Nederlandse vertaling op de site van Stitchee, een handwerk-winkel in Oud-Beijerland (laat ik daar nou mijn eerste levensjaar hebben gewoond!!) hier vind je de Nederlandse vertaling.


Een ander Engelstalig patroon vind je bij Little Cotton Rabbits. Het snuitje is iets spitser, wat ik misschien nog wel mooier vind.... Het patroon is voor een klein bedrag te koop op Ravelry.

Hedg

In de Landleven stond vorig jaar een patroontje van egeltjes-wanten. Superleuk en door de dikke laag franjes/stekeltjes ook nog eens erg warm!

Egelwanten


Je kunt het gratis patroontje hier vinden.


5 opmerkingen:

 1. Ja, ze zijn zeker leuk! Gisteravond hadden we nog een echte egel in de tuin...
  Gelukkig rolde hij zich helemaal op toen de katten erbij kwamen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh die gebreide egeltjes zijn mega schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staan er ook op deze site breipatronen?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...