Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

maandag 25 november 2013

Noro

O, wat heb ik getwijfeld!
Zal ik of zal ik niet......

Hopeloos verliefd was ik geworden op dit garen, ergens een keer op een beurs. Daar kon ik het even bewonderen en aaien... En toen kwam ik het natuurlijk steeds vaker tegen. Zo zag ik het ook al in de ontwerpen van Wieke, zoals in de Autumn Flowers:


En vervolgens werd het gebruikt voor de prachtige polswarmers van Joke:


Zo mooi! En waarom ik dan twijfelde? Eeeh, het is best prijzig. Dat vergeet je prompt als je de prachtige kleuren ziet. De structuur van het garen is heel authentiek, en de garens zijn combinaties van wol, zijde, mohair, en nog wat van die prachtige dingen...

 
Maar goed, je begrijpt het al: ik ging overstag. Heel voorzichtig hoor! Nog geen kasten vol bij mij, dat komt nog (haha, hoop ik). Ik bestelde wat kleuren en deze weer kwamen de eerste kleurtjes binnendruppelen (hierboven), de rest volgt nog.

En om te laten zien wat je met zo'n bolletje kan (Taiyo sock 33):


Deze prachtige omslagdoek vond ik op Ravelry. Er zitten 2 bollen in (à € 18,95). Gehaakt op nld 3. Het patroon kun je ook vinden op Ravelry ("Seems like old times"). In het Engels, maar met duidelijke haakschema's. (overigens een heel leuk patroon voor welk garen dan ook!)


Noro garens zijn er in verschikkelijk veel soorten, diktes, samenstellingen. En dan nog in héél veel schitterende kleuren. Die heb ik allemaal niet. Als ik een zak met goudstukken vind, dan koop ik ze allemaal!!!!
Tot die tijd bouw ik heel langzaam het assortimentje op....

Overigens bestelde ik wel een prachtig boek erbij (19,95 - Engels geschreven met haakschema's)


Zucht.....

18 opmerkingen:

 1. Ik versta jouw verzuchtingen... Sinds ik Noro ontdekte, ben ik de allergrootste fan. Omslagdoeken, beren... Wondermooi in Noro. Streelzacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och och wat mooi en och och wat jammer. Een Nederlandse beschrijving werkt voor een beginnend haakster toch echt makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Noro is echt schitterend he. Ben ook helemaal fan. En de patronen in het Crochet Book zijn heel duidelijk en correct.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En tja, daar kan ik me alleen maar bij aansluiten, prachtige garens, in hele mooie kleuren...En weet je wat een troost is? Alles wat je van Noro maakt blijft ook prachtig...dat is dan mijn excuses om Noro te kopen...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind Noro en Rowan de mooiste garens en dan heb ik het er best wel voor over. Rowan vertaalt overigens zijn boeken in het Nederlands.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig! Dat boek ziet er ook verleidelijk uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel Jeanet, die omslagdoek vind ik echt prachtig, zeker in die mooie garen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is echt prachtig garen en werkt fijn. Dat boek staat al tijden op mijn verlanglijstje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet eerst een poosje vven ( voorraad verslinden ), maar ja de Noro is zo mooi. De shawl ga ik wel proberen te maken. Ik twijfel nog of ik het van 2 draden zal doen, nl Kauni met een Wibradraadje, of maak ik een streeppatroon met enkele draden.
  Morgen maar eens even proberen wat mooier wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow Jeanet! Het is binnen!! Helemaal met je eens: Noro is prachtig!!! En dan dat boek... zucht...... De omslagdoek is ook heeeel mooi.....
  Zucht...geef me tijd!!!!.Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb net bij het patroon gekeken, maar als je de Noro eruit haalt, blijft er minder over dan ik verwachtte! Het is vooral de Noro die er iets prachtigs van maakt!

   Verwijderen
 11. Ja, ik ben ook fan van Noro. Heb er al wat van gemaakt, en er liggen weer 4 bollen te wachten, voor een patroon uit dat boek! De omslagdoek is ook prachtig.
  Groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vond Noro eerst ook te duur om te kopen, maar ben toch een keer voor een kleurencombi overstag gegaan. Het is de prijs zeker waard, ik ben fan.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha ha, ik sluit me helemaal bij de Noro-fans aan!! Geweldig mooi en heerlijk om mee te werken! Gaaf Jeanet, dat je er nu ook wat van hebt! Ik kom snel kijken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou Jeanet ik begrijp je helemaal, als ik in jou schoenen had gestaan, gewoon hebberig word je van die mooie garens, wie weet kom ik nog eens er wat van halen, moeten het wel mijn kleurtjes zijn, veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb een vest gebreid van Noro garen na een tijdlang dubben. Prijzig, ja. Maar mooi!!
  Het is echt mijn lievelingsvest en het blijft ook prachtig, de kleuren blijven goed en het pilt ook niet. En krijg er altijd complimentjes over. :)
  Vind de crazy circles ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zou zo graag eens in jouw winkeltje snuffelen. Luilekkerland! Maar ja, Ik woon niet om de hoek helaas, dus blijft het voorlopig bij dromen! Maar je laat wel prachtige dingen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. vraagje welke kleuren noro wol heb je en evetueel prijsje groet hilde

  BeantwoordenVerwijderen