Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 23 november 2013

Bargello-haken

Bij Jellina zag ik een poosje geleden dat ze bezig was met zo'n leuke sjaal, en gisteren meldde ze dat hij af was, kijk je mee? Het schijnt Bargello te heten?

Foto

Foto

Gaaf he?

Op het blog van Jellina kun je hier en hier de links vinden van deze techniek. Veelal in het Engels, maar zeker de filmpjes maken veel duidelijk!

NB: Jellina heeft een Nederlandse beschrijving erbij gemaakt, die vind je hier!

5 opmerkingen:

 1. Bargello is eigenlijk een borduur steek, ik heb er niet zo veel verstand van maar ik geloof een platte steek die telkens verspringt. Vroegah op school moest je wel een prent in hele dunne reepjes knippen (verticaal) en die verprongen terug opplakken.
  Ken je dat principe? Dat is ook bargello :) Ha zie je wel dat handwerken ook gewoon heel erg leerzaam is!

  Ik was vandaag nog bijna even langsgekomen om hem te showen want ik ben met oudste naar de open dag van de hogeschool in Vlissingen geweest met de trein.
  Maar hij was het al een eind beu en wou graag naar huis...

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is prachtig geworden. Echt in voor nieuwe technieken, die Jelina! En dan geen proeflapje maar altijd iets waar je wat aan hebt. Mooi
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben eigenlijk meer een breister, maar je laat steeds zulke leuke dingen zien, dat het behoorlijk begint te kriebelen.... ;)
  Dit is zo'n leuk werkje om te zien. Dank je wel voor de tip.

  Fijne zondag!
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik ben borduurster die momenteel in breifase zit... teveel moois vind je hier :-) en bargello is zoals eerder vernoemd een borduurtechniek. maar kan ook in haken dus, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...