zaterdag 23 november 2013

Bargello-haken

Bij Jellina zag ik een poosje geleden dat ze bezig was met zo'n leuke sjaal, en gisteren meldde ze dat hij af was, kijk je mee? Het schijnt Bargello te heten?

Foto

Foto

Gaaf he?

Op het blog van Jellina kun je hier en hier de links vinden van deze techniek. Veelal in het Engels, maar zeker de filmpjes maken veel duidelijk!

NB: Jellina heeft een Nederlandse beschrijving erbij gemaakt, die vind je hier!

5 opmerkingen:

 1. Bargello is eigenlijk een borduur steek, ik heb er niet zo veel verstand van maar ik geloof een platte steek die telkens verspringt. Vroegah op school moest je wel een prent in hele dunne reepjes knippen (verticaal) en die verprongen terug opplakken.
  Ken je dat principe? Dat is ook bargello :) Ha zie je wel dat handwerken ook gewoon heel erg leerzaam is!

  Ik was vandaag nog bijna even langsgekomen om hem te showen want ik ben met oudste naar de open dag van de hogeschool in Vlissingen geweest met de trein.
  Maar hij was het al een eind beu en wou graag naar huis...

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is prachtig geworden. Echt in voor nieuwe technieken, die Jelina! En dan geen proeflapje maar altijd iets waar je wat aan hebt. Mooi
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben eigenlijk meer een breister, maar je laat steeds zulke leuke dingen zien, dat het behoorlijk begint te kriebelen.... ;)
  Dit is zo'n leuk werkje om te zien. Dank je wel voor de tip.

  Fijne zondag!
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik ben borduurster die momenteel in breifase zit... teveel moois vind je hier :-) en bargello is zoals eerder vernoemd een borduurtechniek. maar kan ook in haken dus, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...