Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

vrijdag 29 november 2013

Eenvoud

Pakjesavond vieren wij altijd met de familie. En elk jaar is het weer hetzelfde: ietwat "gezonde" stress.... Op het allerlaatste moment moet er nog van alles gebeuren, nog nét dat ene cadeautje, wachten of dat ene pakje wel op tijd bezorgd wordt, en dan die gedichten..... Ik weet het, in 46 jaar heb ik het nog steeds niet geleerd om op tijd te beginnen. Dus stressen we dit jaar weer :-)

Het verklaart in elk geval dat ik soms wat later blog dan "gewoonlijk", maar omdat ik vandaag voorzie dat ik wel eens hopeloos in de knel kom te zitten met de tijd besloot ik maar eens vroeg te bloggen. Kan er in elk geval één streep door mijn lijstje.

In drukke dagen zoals deze pak ik niet zulke ingewikkelde projectjes op. Zo'n Adventssjaal waar ik gisteren over blogde is voor mij Utopie! Om in december elke dag te kunnen zitten om een stuk te breien..... ik blijf dromen :-) Maar mooi is niet altijd moeilijk, want deze sjaal is mooi door zijn eenvoud:


Kies een aantal favoriete kleuren uit en brei alleen ribbels!


Je kunt 'm zo groot maken als je wilt!

Naalddikte is niet zo belangrijk, kies de naald die bij je garen past. Ik vond het patroon op Ravelry, in het engels, maar het is beslist niet moeilijk:
Je breit alle steken recht
5 steken op zetten, in elke naald een steek meerderen aan weerszijden. Het moost is als je dat doet in de 3e steek (begin van de naald) en aan het eind van de naald in de 3e steek voor het einde. Kleur wisselen als je dat leuk vindt, en breien tot je de sjaal groot genoeg vindt.8 opmerkingen:

 1. Eenvoud heeft ook zeker zijn schoonheid! Succes met de Sinterklaasstress en vast een fijne pakjesavond gewenst!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, leuk is dat. Zoo simpel en dan toch door 2 kleuren zo strak samen te gebruiken weer bijzonder! Goede keus in drukke tijden Jeanet!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je ziet, eenvoud heeft ook zijn charme en is makkelijker te maken!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pakjesavond dankt zijn charme toch juist aan die koortsachtige activiteiten? Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Jeanet, kan ik deze ook maken van Scheepjeswol Roma?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met kantsteek of zonder aub? Het is een hele mooie sjaal

  BeantwoordenVerwijderen