Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 1 juni 2013

Wool-eater

Dit haakpatroon staat bekend onder de naam "wool-eater" of ook wel "Bavarian Crochet". Het is al een oud motief maar weer bekend gemaakt door o.a. Sarah London.


Je begint vanuit het midden en kunt prachtig spelen met kleuren! En het zal duidelijk zijn, er zit aardig wat wol in...., maar wat een resultaat! (foto's van Ravelry)


Je hoeft natuurlijk niet van die grote projecten te maken als een deken, het patroon is ook geschikt voor kussens, onderzetters, pannenlappen, e.d.:Of hou je niet van een steeds groter wordende deken op je schoot? Je kunt ook kleinere vierkanten aan elkaar zetten!


Je kunt het originele Engelse patroon hier vinden, maar gelukkig heeft Joke van Lindevrouwsweb het patroon uitgebreid vertaald met veel foto's. 

9 opmerkingen:

 1. Hij is zoooo mooi. Ik twijfel nog of ik er aan eentje ga beginnen. We hebben al vier dekentjes op de bank ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleuren zijn zo mooi. komt dat door de wol of door het patroon?

  Fijn weekend,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er heel mooi uit !! Dit ga ik beslist uit proberen Ik heb nieuwe kussen hoezen nodig ; )
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit patroon blijft toch zo gaaf, deze creaties zijn ook zo mooi! Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Wooleater vind ik een gaaf patroon! DANK voor het doorlinken!!! groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga er binnenkort eens mee beginnen, heb net even geoefend en volgens mij kan dit het begin van een hele mooie deken worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik haak ook graag..heb al dekens gemaakt..maar deze is ook heel mooi vooral met opstaand randje (volgens mij hihihi).is er hier een patroon van ...vast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...