Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zondag 9 juni 2013

Bijkomen...

Vandaag moest ik even bijkomen!

Gisteren was ik namelijk heel erg verkleumd thuisgekomen vanaf het tochtigste, winderigste, koudste plekje van Middelburg. Hoewel het zonnetje de hele dag scheen hebben we het zooooo koud gehad! We stonden heel vroeg op om ons bij mijn moeder om te kleden, en om negen uur stonden we om de kade.


In de wapperende wind probeerden we onze spulletjes zo goed als mogelijk te presenteren. We zetten alles zo goed mogelijk vast met knijpers en touwtjes zodat het niet overal heen zou waaien.


Maar het publiek sliep lekker uit, dus hadden we niet heel veel te doen en Miriam ging al vroeg haar eerst vietnamese loempiaatje halen om op te warmen. 


De zon bleef gelukkig schijnen en ook de mensen kwamen kijken naar de stoere mannen en vrouwen van de Marine. Kinderen konden meevaren met de snelle Zodiacs door het kanaal of op de klimwand naar boven klauteren. En natuurlijk rondkijken op de boten.'s Avonds was ik echter tot op mijn botten verkleumd (en daar is wat voor nodig - ik heb best wat speklaagjes!) en ik lag al om half negen in de koffer. Ook vandaag breng ik de dag door in een versnelling lager, en dat mag toch best op Zondag.

Morgen gaan we weer hard aan het werk! Nog 3 weken te gaan voor weer een hoogtepunt: op 29 juni houden we in Arnemuiden de jaarlijkse visserijdag. Zet maar in je agenda, want het belooft weer een hele leuke dag te worden... en voor wie nog Unicat-garen wilt: het is helemaal op en op de Visserijdag is het weer in de winkel. 

Nu nog een leuk ideetje:


Een gratis patroon voor dit lieve Nijntje vind je bij De Vliegende Hollander. Andere (hele originele) haakpatronen kun je vinden in de Etsy-shop, waaronder een heel alfabet in 3D!

Letter Q - 3D Alphabet - Words Home Deco - Font with Serif - CROCHET PATTERN No.1027 opmerkingen:

 1. Ha, ik begrijp helemaal wat je bedoelt met kou op de Loskade. Volgens mij is dat het koudste plekje van héél Nederland.
  Hopelijk ben je vandaag een beetje opgewarmd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afgelopen week ben ik 's avonds met mijn jongste zoon naar Vlissingen gereden. Hij wil Maritiem Officier worden en de Zeevaartschool had een open dag. En zo reed ik langs Arnemuiden en moest ik even aan je denken. En nu heb je dan een logje over de Koninklijke Marine (niet al je foto's zijn zichtbaar voor mij trouwens). Ik ga eens kijken of ik in de vakantie een keertje in je winkel kan komen kijken. Ik wil twee weken met mijn campertje door een stukje Nederland toeren en ik begin in Zeeland.
  Rust lekker uit van je weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ochtend, en wij vonden hier in Friesland al zo koud...Wij zijn binnen gebleven met de kachel aan. Je mag met recht even een versnelling lager! .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer dat ze jullie zo'n koud plekje toe bedeeld hadden..... dan is het geen pretje om daar je prachtige Arnemuidense en Zeeuwse spullen aan de man te brengen. Brrr, dat hadden jullie wel anders gewild. De blik vooruit; er komen meer dagen. Hier is het ook frisjes, vandaag geen zon gezien.
  Ik ga weer een vakantie in Domburg boeken. We gaan weer met m'n zusters. Ik laat je wel weten wanneer we komen. Het duurt nog wel even hoor.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhhhhh ik heb met je te doen hoor! Had je geen borstrok onder je dracht aan?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...