Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 24 juni 2013

Aardbeien!

Geloof het of niet, ondanks die regen en totaal gebrek aan zon haalde Ali vanmiddag een grote emmer aardbeien uit de moestuin. Het plukken van deze zoete vruchtjes is een avontuur op zich. Onze moestuin ligt een kilometer of 3 buiten het dorp. Met de auto kunnen we het bijbehorende veldje niet oprijden, we zouden er compleet wegzakken en nooit meer uit de Zeeuwse klei weg kunnen komen.


Dus gaan we op de fiets als het enigszins kan. Het plukken is ook een kunst op zich, de druilerige regen bleef maar vallen en het zool-oppervlak van de laarzen wordt alras 2 x zo groot door de zompige klei die er aan blijft plakken. Maar al die moeite is het waard: een hele grote emmer aardbeien!! Met wat gratis slakjes erbij, maar die hele moestuin is op dit moment een slakken-paradijs...


De eerste schaal is natuurlijk al verorberd... niets zo lekker als deze komerkoninkjes!
(de zomer moet je erbij denken).

En dan deze week ook nog maar een keer jam koken, h'm.... ik blogde al vaker over onze aardbeitjes, kijk maar eens onder deze link, dan vind je alle aardbeien-ideetjes van vorig jaar!
Deze blijft favoriet:


Een prima patroontje voor gehaakte aardbeitjes (Nederlands) vind je bij Haakidee, ook leuk voor aan je tas of sleutelbos! Superleuk met die kleine kraaltjes...5 opmerkingen:

 1. Wat een avontuur! Je moet er wel wat voor over hebben om die zomerkoninkjes te plukken. Maar lekker zijn ze zeker! Wij hebben er vorig jaar van mogen smullen :)
  Leuk patroontje van Haakidee. Die gaat op mijn pinbord.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk. Wij genieten voornamelijk van aardbeien van de markt. Dit jaar hebben we welgeteld 4 aardbeien van onze planten kunnen halen. De vogels zijn er eerder bij. Misschien kan ik volgend jaar wel aardbeien haken om aan de potjes jam te hangen.

  Liefs, Evita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lekker, aardbeien uit eigen tuin, je moet er dus wel wat voor over hebben.
  Groeten, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niets is zo lekker dan aardbeien uit eigen tuin, heerlijk zoet.
  En dat aardbeitje ziet er ook al zo lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk idee die aardbeitjes !! Met de schortenbont staat dat heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...