Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************dinsdag 25 juni 2013

Boerinnetje

Wat is het toch leuk dat van het ene ideetje het andere komt.... Weet je nog dat ik een poos geleden blogde over het boerinnetje van Plonie?? Zij haakte een Walchers boerinnetje. Jacqueline van Knutselmam maakt een Bevelandse versie, kijk eens hoe leuk!

Met de Spiegeltjes hebben we nu ook een Bevelands boerinnetje
Nu moet ik toch nog een Arnemuidse versie maken....
Hier nog een keer Walcheren:Plonie, die deze maakte verklapte een beetje hoe ze dit boerinnetje maakte: De basis is het boerinnetje van Christel Krukkert. Daar buigt het boerinnetje wat  naar voren. Door de voetjes precies anderom onder het lijfje je naaien krijg je juist een buikje. De armen buig je naar voren. De rest van dit lijfje is zwart gehouden. Het schortje is vertikaal gehaakt met 2 kleuren grijs, en versierd met borduursteekjes om het Schortenbont te kunnen maken. Het èvendoekje en de muts zijn gemaakt van fijnere katoen, maar bij het boerinnetje van Knutselmam weer niet. De Walcherse dame heeft een prachtig strèèksel :-) (zo wordt het gerolde haar genoemd op Walcheren, wij hebben het over "tuute", en op Beveland.......???)
8 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig leuk Bevelands boerinnetje, wij noemen de
  haarrol een "blis", die is volgens mij ook iets kleiner dan de
  Walcherse.

  Groetjes!
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn zo leuk! Heel knap gedaan, door beide dames!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooo die is ook leuk.
  Het is leuk dat anderen geïnspireerd raken door jou werk.
  Ik kijk naar de volgende uit.
  Ik kom zaterdag weer even bij je langs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love your little crochet doll. And the hat and shawl are so cute and the perfect touch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh,wat leuk! Dit moet ik aan oma laten zien. Die is zelf ook zeeuwse en heeft haar klederdracht ook nog steeds (niet aan hoor). Die gouden plaatjes komen me heel bekend voor (van het jaarlijkse poetsrondje ;)).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaaf! Waar hebben jullie die gouden stukken vandaan? Vooral de bovenste?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...