Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 4 juni 2013

Deken

Misschien denken jullie: Waar blijft ze nou....?
Het wordt steeds later op de avond dat ik aan bloggen toekom, maar het kan nog :-)

Vandaag heb ik toch weer zoveel mooie dingen gezien! Iemand mailde me eens: Wat heb je toch een droombaan. Met heel veel kanttekeningen (ik zal het jullie besparen), maar vandaag was zo'n dag met een gouden handwerkrandje! Ik licht er 1 ding uit (de rest volgt...):


Deze schitterende deken kwam zomaar uit een tas. Mocht ik even aanzitten! En fotograferen en delen met jullie. Is het geen plaatje??


Het patroon van deze granny beschreef ik al eens eerder. Het patroon komt van Ravelry (Butterfly Garden) maar is in het engels geschreven zonder haakschema. Ans maakte voor ons een haakschema (als je op het schema klikt wordt hij vergroot)
Deze klant gebruikte heel veel kleuren Catania, er gaan 2 (ruim) blokken uit een bolletje.


Ze haakte de blokken aan elkaar en verzon een rand er om heen (als je goed kijkt, haak je het zo na).
En dan kan ik jullie verklappen dat het niet de enige deken was die uit die tas kwam, wordt vervolgd.....!


En ik was de rest van de dag en avond bezig met het naaien en borduren van slabben en gastendoekjes!


Want...a.s. zaterdag ben ik niet in de winkel, maar ben ik de hele dag op de Loskade in Middelburg, waar de 525e verjaardag van de Marine wordt gevierd. Ik sta daar met een kraam vol Zeeuwse spullen, waaronder ook de Visserstrui en breipakketten voor de visserstrui, Zeeuws Schortenbont, Zeeuwse Knoopzeepjes en alles wat ik nog af moet naaien deze week ....

Hier vind je een uitgebreid programma. Kom je van dichtbij: kom dan op de fiets! Kom je van ver weg: neem dan de trein, want de kade is dichtbij het station. Uiteraard staan dochterlief en ik weer in onze streekdracht!


De winkel is zaterdag open van 9.00 - 13.00 uur en Ali doet zijn uiterste best om jullie te helpen!

Mijnenveger Naaldwijk5 opmerkingen:

 1. Helaas vergroot het getekend patroon niet,maar wat is ie mooi,petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig haakwerk! De kleuren zijn heel mooi gegroepeerd. Bedankt voor het patroon.
  Verder wens ik jou en je familie een hele fijne zaterdag toe. Je zet Zeeland weer even op de kaart... Ik hoop dat er heel veel Zeeuws goed van eigenaar gaat wisselen. Succes, jullie zien er weer fantastisch uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige deken! Veel plezier zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt en zo heerlijk kleurig van kleur. Die slabbetjes zijn erg leuk!!!! Veel plezier as zaterdag.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...