Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

zaterdag 30 april 2022

Tunisch & Zeeuws

In januari blogde ik over het originele deken-patroon van Marga. Het was een schot in de roos, want deze tunisch gehaakte deken lijkt écht veel op het Zeeuwse Schortenbont.


Ook deze deken logeert een poosje in de winkel, dus als je dit eens van dichtbij wilt bekijken ben je van harte welkom. De Zeeuwse handwerktas is er ook en zelfs de stoffen zijn weer goed op voorraad!


Nu kan ik me voorstellen dat een hele deken misschien iets te veel is van het goede, je moet aardig wat meters weghaken. Ben je toch weg van de motiefjes? Dan maak je gewoon je eigen toepassing, zoals deze pannenlappen van katoen! Jeannette stuurde me deze foto van haar pannenlappen van Catania. Door de tunische haaktechniek worden je pannenlappen lekker stevig.

Je kunt van de motiefjes ook kussens of een tas maken! Je kunt het patroon kopen bij Haken met Marga . Het patroon zelf is niet in onze winkel te koop, uiteraard wél alle materialen. Marga komt met al haar ontwerpen op ons Brei- en Haakfestival op 4 juni. Ben je van plan een pakket aan te schaffen op die dag? Dan is het slim om dit van te voren te reserveren! 

Heel fijn weekend!


2 opmerkingen:

  1. Supertof, die pannenlappen en een heel mooi resultaat met die figuren er in. Mooi!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk ook weer. Wat zijn er toch knappe creatieve geesten die dit bedenken.

    BeantwoordenVerwijderen