Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 22 april 2022

Handig!

Gisterenavond hadden we weer een heerlijke, ontspannen Brei- en haakclubavond. Zó bijzonder dat dit weer "gewoon" kan en dat we de draad na 2 jaar weer zo makkelijk oppikken. Wat heb ik de gezelligheid en de inspiratie de afgelopen jaren gemist. Maar we halen het lekker in!

Dit bijvoorbeeld!


Manja haakte deze leuke project-tasjes. Ik vind ze zó leuk! De kleuren zijn in werkelijkheid nog mooier (de foto's werden gisterenavond bij lampenlicht gemaakt). Ze zijn eenvoudig te maken: je begint met een ketting van lossen ( = de onderkant) en je haakt vasten rondom - zo ga je naar boven. Je kunt het tasje zo breed en zo hoog maken als je wilt. Door in de achterste lussen van de vasten te haken worden de lijnen lekker strak. Je werkt het tasje af met een lusje en een leuke knoop.


Andere kleuren maken gelijk een heel ander tasje en je kunt eindeloos variëren met steekjes. Je kunt er projecttasjes voor je handwerkjes van maken maar uiteraard voor heel veel andere dingen. Ook heel erg leuk om weg te geven!
De tasjes zijn gehaakt met Catania-katoen, dit garen blijft prachtig, haakt fijn en pluist niet. In de winkel liggen alle kleuren. Deze heb ik niet in de webshop, maar als je wat nodig hebt, mag je altijd mailen!



1 opmerking:

  1. Leuk idee.
    Je kunt er ook allerlei steken in verwerken bedenk ik me nu. Als oefening.

    BeantwoordenVerwijderen