Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

dinsdag 3 mei 2022

Mind Blow Blanket

De laatste weken vliegt de tijd echt door mijn vingers. De dagen tuimelen over elkaar heen en nu is het al weer dinsdag. Ik ben "bezig", met echt van alles.


De laatste weken fiets ik nogal eens naar job 2, in de veronderstelling dat het gezonder is en goedkoper. Dat valt allemaal nog te bezien, natuurlijk... Het leverde zondagmorgen om half 7 in elk geval een prachtig plaatje op. Ik had mijn handschoenen aan want het was een beetje mistig en aan de grond vroor het. Rond die tijd kom ik op zondag sowieso niemand tegen, dus zonder bekeken te worden kon ik wel even afstappen voor dit plaatje. Ik ben dik 50+, dus van de generatie die haar telefoon nog diep in haar tas heeft zitten in plaats van aan de hand geplakt. Dus hannesen met die fiets, de handschoenen, de fietstas, de rits.... dan die mooie foto waarvan ik denk "in het echie was het mooier" en dan het ritueel weer terug. Maar dan heb je ook wat he? 😂

Vandaag was ik vrij. Wat heet - natuurlijk werd er wat geverfd. Heerlijk dunne draadjes dit keer van 800 en 1200 meter op 100 gram. 


Breien deed ik tussendoor. Niet zo dun maar wel een zelfgeverfd draadje. Het gaat niet zo hard, hoor. Het moet telkens tussen de bedrijven door maar ik kom gestaag verder. Ik ben wel verliefd op de kleurtjes en het effect!En dan heb ik nog plezier van onze paar vierkante meter tuin. Elke dag even een praatje tegen de fuchsia-stokjes, in de hoop dat ze weer uitlopen dit jaar (dat gaat goedkomen!). Het is altijd een wondertje dat uit die kale planten over enkele maanden weer zoveel bloemen gaan komen. Héérlijk die voorpret.


En ondertussen zie ik weer zoveel mooie dingen voorbij komen die ik ook nog zou willen maken. Zo liet Jellina vorige week op onze Brei- en Haakclub deze deken zien. Hoe gaaf is deze weer!


Het is weer een échte Jellina: strak, geometrisch en veelzijdig!
Uiteraard kun je de deken zo groot maken als je wilt, met elk soort garen - Mind Blow Blanket


Je kunt het patroon kopen in Jellina's webshop.

Morgen is de winkel weer open vanaf 9.00 -17.00 uur. Donderdag is er ook weer een Haak- en Breiclub avond in onze winkel vanaf half 8. Van harte welkom!


4 opmerkingen:

 1. Vind het zo leuk dat ik je vorige zomer in het echt heb gezien: zie je daardoor hannessen met je mob in het mooie landschap waar ik ook zo van genoten heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar ... in het echt mooier dan op de foto ;-) Het is wel een prachtig plaatje.
  Ik blijf het prachtig vinden ... al die mooie strengen aan de waslijn bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. creatieshaken-ria.blogspot.com5 mei 2022 om 13:57

  Mooi al je strengen aan de lijn.

  BeantwoordenVerwijderen