Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 2 april 2022

Kantwerk

Deze week gingen de pakketjes op de post voor het verrassingsabonnement. Voor de niet-sokken versie verfde ik een heel fijn lace-garen. Da's best even spannend, want met 1200 meter op een streng van 100 gram moet er niet te veel mis gaan of in de knoop raken. Bij de meesten zal het vandaag zijn bezorgd en anders komt het volgende week. Ik had nog een ietsje over, ik probeer dat volgende week in de webshop te zetten (de puf ontbreekt me nu even).


Omdat ik het leuk vind om patronen van Nederlandse ontwerpers te promoten heb ik bij deze zending in samenwerking met Monique Boonstra een prachtig lace-patroon toegevoegd, nl. De Japanse Golven-sjaal.


Monique maakt echt de prachtigste kant-patronen! Je vindt haar patronen in haar webshop Kantwerk of op Ravelry, daar moet je beslist eens even rondkijken. Enne, eens een patroon bestellen.... want zo blijft het voor elke ontwerper leuk om zoveel tijd te besteden aan het verzinnen, breien en ontwikkelen van een patroon.

Wil je meer in het echie zien van Monique? Dan heb ik héél goed nieuws: Monique komt op 4 juni vanuit het hoge noorden helemaal naar onze zuidwesthoek naar het Breifestival - ik ben helemaal blij!
Ze neemt patronen én haar werk mee, dus je kunt haar honderduit vragen. 


We hebben nog even tijd voor 4 juni - dan kan er nog heel wat lace-garen worden geverfd 😂






4 opmerkingen:

  1. Ik kreeg vandaag je streng geverfde wol en wat is ze prachtig van kleur, ik ben er helemaal verliefd op. Mooie kleuren en nuances, echt een plaatje, ik ben er heel erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi dat kantwerk. Ik ben benieuwd voor juni hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jeanet. Ik heb je pakje van het abonnement ontvangen. Wat een prachtige kleur garen.
    Vind ook het patroon heel mooi!!
    Ben heel benieuwd naar het resultaat maar eerst even de sokken afmaken.
    Groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen