Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 5 april 2022

Gouwe Ouwe

Hoewel ik vandaag het liefst op de bank zat te breien of in de verfketels stond te roeren, buig ik me maar over de administratie. Wie dat toch bedacht heeft... ik heb weer vreselijk last van uitstelgedrag en ik bedacht dat ik hoognodig een blogje moest schrijven. Gisteren kwam het er weer niet van want ik had de hele dag een bijscholing/training Omgaan met Agressie (naast een verpleegstersneus, verpleegsters-oren is een olifantenhuid bij tijd en wijle - letterlijk en figuurlijk - ook een fijne eigenschap in het verpleeghuis 😉). Nu ben ik een hele dag zitten én voortdurend alleen met het koppie werken niet meer zo gewend, bovendien moest ik alle zeilen bijzetten om alles te kunnen verstaan. Je kan je voorstellen dat ik gisterenavond uitgeteld op de bank lag. 

Wél breiend! Langzaam maar zeker wordt het wat....

Vanmorgen herinnerde Facebook mij er aan dat ik 9 jaar geleden de eerste foto plaatste van een levering unicat die binnen was gekomen:


Ik denk dat dit allereerste doosje een uur na plaatsing van het blogje al was leeg verkocht. 9 jaar later denk ik dat dit het meest nagemaakte, gekopieerde en misschien ook wel verkochte garen is. Er is vrijwel geen merk dat geen verloopbollen in het assortiment heeft. Ik ben mijn eerste leverancier trouw gebleven en daar geen dag spijt van gehad. Meer dan 150 verschillende kleuren, leverbaar in verschillende lengtes, steeds nieuwe kleuren gebaseerd op de actualiteit en de seizoenen. Ik blijf fan!


Het Granny-kolletje was mijn eerste project met dit garen. Jaren geleden bleek iemand het ook prachtig te vinden want het is ooit gestolen uit de winkel. Geen nood, internet bewaart alles 😂.



Het bestellen hoeft niet meer via mails en telefoon maar kan nu prima via onze webshop . Zoek je toch nog iets wat je daar niet kan vinden (afwijkende dikte, kleuren, eind- of beginkleuren, uni's) - dan kun je uiteraard bellen of mailen, we zoeken het voor je uit!
En inspiratie nodig? Alle blogpost van unicat zijn nog terug te lezen via het label unicat. Tussen alle foto's van nieuwe kleuren vind je ook links naar heel veel patronen!


Ik duik nog even de boeken in. Morgen zijn we weer open van 9.00 - 17.00 uur - van harte welkom!




4 opmerkingen:

  1. Heerlijk toch al die wolletjes wat hebben wij toch een fijne hobby.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit blijft prachtig garen met al die mooie verloopkleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gestolen uit de winkel. Zou iemand dan nog plezier hebben in het dragen van zo'n sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vraag ik me ook altijd af, toch overkomt het ons met regelmaat...

      Verwijderen