Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

zaterdag 23 april 2022

Kleurtjes

Een tijd geleden kwam de vertegenwoordiger van een wolmerk bij mij langs. Hij vroeg zich af waarom in Arnemuiden zoveel sokken werden gebreid....... ik begreep zijn vraag natuurlijk niet (de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat als ik afhankelijk zou zijn van enkel de klandizie uit ons dorp we 24 jaar geleden al failliet zouden zijn geweest 😂😂). Het bleek echter dat ik bijzonder veel sokkenwol verkoop in verhouding met andere draadjes. Nou, dat zou heel goed kunnen natuurlijk. Want ik ben fan. En brei en haak er lustig op los met sokkenwol. Visserstruien, sjaals, omslagdoeken, complete dekens en eh, ja -sokken!

Ook vandaag ging er weer heel wat sokkenwol over de toonbank. Al dan niet voor sokken 😉

Atie appte mij in corona-tijd naar aanleiding van dit blogbericht. Ze zocht een garen voor deze deken en liet het allemaal aan mij over wat ik zou opsturen, het zou wel goedkomen. Nou, dat is wel een grote blijk van vertrouwen! Vandaag kwam Atie sokkenwol uitzoeken voor een nieuw project - nu kan het weer - en nam gelijk haar deken mee:


Wat een plaatje, dit! Atie gebruikte vooral LangYarns Jawol en wat Regia 4-draads sokkenwol voor dit project. Uit haar tas kwam nóg een deken die ze maakte naar aanleiding van dit bericht. Ik vind het altijd fijn als mensen geïnspireerd raken door mijn blog. Ik zou het zelf allemaal willen maken maar dat gaat in 10 levens niet meer lukken... Beide patronen komen van de Deense Lise Franck


Voor deze deken gebruikte ze 6 verschillende kleuren van de Jawoll Magic en effen grijs om de banen aan elkaar te haken. Helemaal blij ben ik dat deze dekens een poosje in de winkel mogen logeren!


Nu gaat ze verder met weer ongeveer 50 kleurtjes, ik ben erg benieuwd naar het resultaat!
Dit was nog maar het begin van de dag... er ging nog een prachtig pakket voor de Zeeuwse Deken in groentinten over de toonbank (6-draads sokkenwol), mijn hoeveelheid handgeverfde strengetjes - ook sokkenwol! - zijn ook al gehalveerd, inclusief de Yarnmobs. En toen kreeg ik nog een foto van Annelies met deze lieve sokken van de Lang Jawoll Silk


Sokkenwol?
Ik ben fan!

Fijn weekend allemaal!


 


4 opmerkingen:

 1. O wat grappig dat die vertegenwoordiger dacht dat je alleen sokken maakt van sokken garen. Die dacht zeker dat in het Zeeuwse land koukleumen wonen met hele koude voeten :-)
  Wat een prachtige dekens van Atie. Zeker die tweede vind ik super. Hopelijk zijn ze er nog als het we komen voor het festival in juni.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, vertegenwoordigers van wolletjes kunnen zelden haken of breien of het verschil zien :-)

   Verwijderen
 2. Voor almaar meer projecten gebruik ik sokkenwol, zo'n heerlijk garen met veel kleurenpalletten en mogelijkheden, ook makkelijk in onderhoud, kortom IDEAAL!!! Ook met de restjes kan je de leukste projecten maken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige dekens. Wat leuk dat ze een poosje bij jou mogen logeren.
  Sokkenwol is zo veelzijdig. Ik moet wel lachen om wat je over de vertegenwoordiger schrijft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen