Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 24 september 2018

Bibi

Dit weekend kregen we het ultieme brei- en haakweer cadeau! We voelden weer hoe koud en kil het kan zijn en omdat de regen met bakken uit de lucht kwam zat er - heerlijk - niets anders op dan te haken en breien bij een kopje thee en een kaarsje aan.

Op de breiclub was ik donderdag begonnen met een streng groene Bibi van Borgo de Pazzi.


Met naalden 12 kon ik natuurlijk lekker tempo maken, en de sjaal is al weer af! Vandaag werkte het zonnetje weer mee en kon ik al weer buiten foto's nemen: Ik gebruikte slechts 1 streng (15,95). Wil je een ruime omslagdoek, dan heb je er 2 of 3 nodig.



We hebben dit leuke garen in 8 verschillende kleuren, je kunt ze allemaal terugvinden in de Webshop.
Het garen heeft allerlei gekleurde wollen noppen die een leuk accent geven. Ik breide op naald 12.
3 steken opzetten en alles recht breien. Elke toer in de 2e en voorlaatste steek meerderen en breien tot de streng op is. Hoe simpel wil je het hebben? (en hoe leuk?!)


In het nieuwe patronenboek van Borgo de' Pazzi staat ook nog een leuk patroon van een kol met dit garen. Dit nieuwe boekje Let's get Cosy staat boordevol leuke items om te haken en te breien. Vesten, sjaals, kussens en nog veel meer! Een aanrader...... en natuurlijk staat dit magazine ook in de webshop


***********

Inmiddels zijn we ook gestart met Het Beddengoed van Tante Zoet! Iedereen die het patroon heeft gekocht of een pakket heeft besteld heeft het eerste deel ontvangen van deze bijzondere deken.
Omdat er af en toe wat onduidelijkheid blijkt te zijn alles nogmaals op een rijtje!


Daarom nog even voor de duidelijkheid:

1. NEE, de patronen van Het Beddengoed van Tante Zoet zijn niet gratis

2. Je kunt het patroon-abonnement op 2 manieren verkrijgen, zie de link: https://hetgeriefgoedvantantezoet.blogspot.com/2018/04/bombonnement-voor-het-beddengoed.html

3. Als je het abonnement CONTANT BETAALD hebt op een evenement krijg je de patronen via de mail toegezonden. Heb je een pakket besteld bij ons (Atelier Jaffari/Blij-dat-ik-brei) - dan ook krijg je de patronen via de mail (én krijg je het patroon gratis bij het bestelde pakket - je hoeft je niet apart aan te melden).

4. Als je VIA DE WEBSHOP van Visserstruien.eu het patroon hebt besteld en betaald staan de patronen in je persoonlijke account, en kun je ze vanuit daar downloaden.

Veel succes allemaal!



2 opmerkingen:

  1. Neem je het boek en het garen mee naar de knit en knot? scheelt verzendkosten voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat denk ik wel, maar ik heb straks maar een stand van 5 meter en je wilt niet weten wat ik daar allemaal op wil leggen :-)

      Verwijderen