zaterdag 15 september 2018

De Week

Het was 'm niet - deze week. Althans niet voor mij 😉. Soms heb je dat, een week vol dingen die net even mis gaan of niet aan mijn verwachtingen voldoen (dat kan aan die verwachtingen liggen, ik weet het). Een week vol miscommunicatie - en lang niet altijd waren mijn sterk haperende oren de oorzaak. (Het is weer bar - 2 orkanen tegelijk in mijn hoofd). Een week vol ongelukkige opmerkingen, al dan niet bewust.
Meestal kan ik zo'n week wel handelen maar nu net even iets minder. Soms vult de winkel en de mailbox zich met mensen die overal de wolletjes hebben gekocht en mij vragen naar oplossingen bij problemen. Ik ben de beroerste niet maar vrolijk word ik natuurlijk ook niet van klanten die vrolijk bij mij vertellen dat ze alles kopen bij Ali Express en Hobbii, om van de Z, de W en de A maar niet te spreken...

Ik kan natuurlijk wel vertellen dat het altijd ge-wel-dig is om in mijn toko te werken maar soms word ik er ook verrekte moe van. Soms vraag ik me af of alles gezegd moet worden? Natuurlijk weet ik ook wel dat massa's garens verkocht worden bij dit soort (web-)winkels, maar zou iedereen zich ook realiseren dat dit de speciaalzaken ten gronde richt? Waar ga je straks die fijne haaknaald halen? Waar volg je die workshop, dat Brei- en Haakfestival, waar kun je al die kleurtjes bij elkaar op de tafel gooien om te mixen? Waar mag je voelen aan de draadjes, in boeken bladeren, wie organiseert die breiclub? Waar haal je die leuke ideeën vandaan, waar kun je vragen stellen over dat patroon uit de Ariadne van 30 jaar geleden?


Dus legde ik vanmorgen een paar handgeverfde strengen op tafel en probeerde combi's te verzinnen. Daar word ik altijd vrolijk van en wie weet brengt het iemand op een uniek idee........ 😉. Er wordt gebroed op een mooi projectje.

Ik realiseer het me, ik ben hardstikke moe en kan wat minder hebben. Maar goed, ook dat gebeurt bij kleine zelfstandigen - naast als die vrolijke Facebookberichten. Tijd voor weekend.Ik vond nog een mooi patroon voor jullie!

Deze prachtige sjaal Honey is een ontwerp van Berniolie. Gehaakt met 7 bollen Cotton 8 - maar er zijn nog veel meer garens mogelijk. Een plaatje is deze sjaal, je koopt het patroon via Etsy.
(Nederlands en Engels).


Foto's en patroon: Honey van Berniolie

Ik ga er een eind aan breien voor deze week (letterlijk, ik hoop mijn Winter-Diezig klaar te krijgen).
Volgende week weer nieuwe energie en nieuwe kansen!


16 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar !!!
  We maken er maandag iniedergeval een super gezellige dag van !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh het is zo herkenbaar en ik wordt er soms ook zo moedeloos van. Morgen ga ik toch weer kijken of er mooie garens zijn.
  jij maandag een fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o, jammer dat ik je dan niet tegen het lijf loop! Maar we houden te veel ons vak, he? :-)

   Verwijderen
 3. Ik ben zo blij dat hier in de buurt nog steeds een speciaalzaakje is met een aardige mevrouw die alles weet over de wolletjes en katoentjes, goede adviezen geeft, en zo veel meer: daar kan een webwinkel echt niet tegen op voor mij!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier in zeeuwsch-vlaanderen hebben wij niet zo'n winkel zoals de uwe.Was het maar waar.Ik wil geen wol van Z,W en A en ben dus een gedwongen koper met verzendkosten of tunnelkosten.Ook niet altijd een pretje want ik zie graag wat ik koop.Zo is er ook wel eens een andere kant van de medaille.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas verdwijnen er steeds meer speciaalzaken met oa breibenodigdheden zo ook bij ons. Was op zoek naar rondbrei naalden, ga voor de 1e keer rondbreien... besteld op Internet meerdere malen fout omdat ik het niet helemaal goed begreep. Had liever naar een "echte" winkel gegaan voor advies en uitleg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Persoonlijk vind ik zo'n webwinkel wel handig, want wonende in Amsterdam kar je niet zomaar even naar een mooie wolwinkel in Arnemuiden. En toen ik ban de week bedacht om een leuke knuffel te haken voor mijn kleinzoon was de bestelling zo gedaan en lag het pakketje de volgende dag al op de mat. Met super zachte wolletjes en een patroon en daar kunnen de Z de W en de A echt niet aan tippen. Ik ga vandaag lekker haken als het huishouden klaar is en ik wens jou een hele fijne zondag en een mooie nieuwe week waarin alles op r(w)olletjes loopt! Groet uit Amsterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hartelijk bedankt voor al je bestellingen, het wordt echt gewaardeerd!

   Verwijderen
 7. Van jouw mooie groene handgeverfde garen de Rechte Groene Blaadjes Shawl gehaakt, Ben er heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook een zelfstandige dus ik roep niet zomaar wat. Er zit hier een speciaalzaak op nog geen 600 meter vandaan. Ze hebben er wol die ik niet mooi vind (vaak met wat acryl erin), ze zijn aardig maar meerdere malen hebben ze net niet de goeie breinaald. Toen ze me een borduurnaald met een spitse punt hadden verkocht voor een borduurnaald met stompe punt heb ik besloten er nooit meer heen te gaan. Op 3 kwartier rijden zit een geweldige zaak met échte wol waar ik van hou. Dus daar rij ik af en toe heen. Maar in het verleden heb ik ook vaker bij Drops gekocht omdat dit merk ook weinig met acryl werkt. Toen ik de speciaalzaak op 3 kwartier rijden ontdekte heb ik nooit meer online besteld.

  Wol van de Action, Wibra of Zeeman gebruik ik niet om de simpele reden dat het natuurlijk geen wol is maar veelal acryl.
  Máár ik vind het fijn dat die zaken het verkopen omdat er ook mensen zijn die echte wol niet kunnen betalen en ook de garens in jouw winkel waarschijnlijk niet, daarom zit daar natuurlijk ook niet je concurrentie. Dat kan natuurlijk ooit veranderen maar nu kunnen die mensen dat kennelijk niet betalen. Wel zal je ongetwijfeld concurrentie ondervinden van webwinkels maar dat geldt (helaas) voor iedere ondernemer en zal ook niet meer gaan veranderen. Een webwinkel is altijd open, je hoeft er de deur niet voor uit, geen parkeerkosten voor te betalen en regelmatig ook geen verzendkosten. En uiteraard zijn er ook nadelen aan verbonden, je hebt ze zelf al genoemd.

  Het is niet leuk voor de ondernemers maar voor sommige gebruikers is het wel leuk. Je kunt er deels wat aan doen door zo veel mogelijk je te onderscheiden door vriendelijkheid en advies, een groot aanbod, acties zoals je ze vaker organiseert en mooie zelfgeverfde wolletjes aan te bieden. Ook geef je veel bekendheid aan je zaak door dit blog.

  Klanten van Action, Zeeman en Wibra kun je vergeten, die gingen ook vroeger al naar die winkels of naar de Hema. Het enige wat je kunt doen is doorgaan op deze weg.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Het gaat me niet eens om webwinkels, ik heb er ook een als aanvulling op mijn stenen winkel. De opmerking over de Chinese webwinkel deed me wel pijn. Moet alles hardop gezegd worden, vraag ik me dan af? En stel de vragen over wol en patronen bij de winkel waar het garen is gekocht, het lijkt me niet meer dan redelijk.
   En natuurlijk blijf ik stille hoop houden dat elke lezer nog eens een klant wordt.

   Verwijderen
  2. Ik kan me heel goed voorstellen dat zo'n opmerking pijn doet. Sommige mensen denken letterlijk niet na over gevolgen van hun opmerkingen, ongetwijfeld ook onbekend met het ondernemer zijn. Aan de andere kant, ik denk dat iedereen weet wat voor kwaliteit er verkocht wordt daar en hoe vaak spullen niet aankomen. Het lijken me geen echte liefhebbers van wol en garens, maar dat zeg ik zonder ook maar enige ervaring met zo'n webwinkel(hoewel ik heel vals meteen denk "waarschijnlijk hebben er kinderen aan moeten werken"). Tja, de vragen en het werk wat je soms kunt hebben terwijl je weet dat je er niet aan verdient, ik ken het, heb hetzelfde. Toch doe ik het maar zolang ik er ergens de tijd voor heb omdat ik altijd denk dat het uiteindelijk ergens weer goed voor kan zijn. Iemand kan me over een jaar wél nodig hebben of op een feestje over me praten. En toch blijf ik eigen baas en ondernemer zijn geweldig vinden. Lekker zélf mijn beslissingen nemen en nooit afhankelijk zijn van de ideeën of fratsen van een ander. Vaak aan huis werken en dus ook mijn gezin dichtbij hebben, al kan dat ook negatieve effecten hebben.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...